Χωρίς κατηγορία

«Άντρο κακοποιού συμπεριφοράς» το πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο!

dhmotiko_symboylio_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Ως «άντρο κακοποιού συμπεριφοράς» χαρακτήρισε το πάρκο της ΣΠΚ στο κέντρο του Πύργου, ο δήμαρχος, Μάκης Παρασκευόπουλος, χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από το θέμα που έθεσε η αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, με το κλίμα σε πολλές περιπτώσεις να είναι αρκετά έντονο μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την καθημερινή λεηλάτηση του συγκεκριμένου πάρκου που εδώ και πολύ καιρό έχει μετατραπεί σε πάρκο κακοποιών, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Παρασκευόπουλος, είναι τεράστια, καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε, ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται εκεί, προκαλούν διαρκώς φθορές ενώ πολλές φορές κυκλοφορεί και ομάδα ατόμων που οπλοφορεί, χωρίς κανείς να μπορεί να παρέμβει.

«Η αστυνομία έχει περιορισμένες δυνατότητες. Το πάρκο έχει μετατραπεί σε άντρο κακοποιού συμπεριφοράς ενώ εδώ και δύο μήνες έχει δοθεί εντολή στη δημοτική αστυνομία να κλειδώνεται ο χώρος κατά τις νυκτερινές ώρες», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Πύργου, ενώ σχολίασε πως ο δήμος του Πύργου είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που αιτείται την τοποθέτηση καμερών για την προστασία των μνημείων του. Στο σημείο ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Χρήστος Γιάνναρος, αντέδρασε έντονα επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει οι πολίτες να επιτρέψουν την χρήση των συγκεκριμένων καμερών οι οποίες, όπως τόνισε δεν θα εξυπηρετήσουν για το σκοπό που τοποθετούνται.

Για την καθαριότητα

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων εκτός και εντός ημερησίας διάταξης, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στάθηκαν στο θέμα καθαριότητας της πόλης του Πύργου με τον δήμαρχο να επισημαίνει πως με τις δυνατότητες της δημοτικής αρχής η πόλη καθαρίζεται. Το θέμα έθεσε η αντιπρόεδρος κ. Αγγελακοπούλου που ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Παρασκευόπουλο για τους καθαρισμούς. Στο θέμα παρενέβη τόσο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Φραγκαντώνης όσο και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Βασίλης Φάμελος, που ξεκαθάρισαν στους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους τις δράσεις που υλοποιεί τελευταία ο δήμος για την καθαριότητα της πόλης. Ο κ. Παρασκευόπουλος, παίρνοντας το λόγο σημείωσε πως ο δήμος διαθέτει μόνο τρεις εργάτες καθαριότητας οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλου του δήμου, ενώ τόνισε πως γίνεται προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για νέες προσλήψεις ατόμων.

Τέθηκαν κι άλλα θέματα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν επίσης τα θέματα για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με την υπεύθυνη που βρέθηκε στο χώρο να ζητά την θετική ψήφο του δημοτικού συμβουλίου ώστε να εκδοθεί ψήφισμα που θα κατατεθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Οι σχολικοί τροχονόμοι και η πληρωμή αυτών απασχόλησε επίσης το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ενώ και η λειτουργία του νέου Μουσείου Πύργου ήταν ένα θέμα που όπως επισημάνθηκε «φέρνει νότα αισιοδοξίας στον δήμο». Το θέμα του Μουσείου έθεσε ο κ. Παναγιώτης Σκαρτσιάρης που σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό βήμα για την πόλη μας με τον δήμαρχο του Πύργου να συμπληρώνει πως το Μουσείο διαθέτει ιστορία 45 ετών και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πατρότητά του. Επίσης ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως από τη δημοτική αρχή γίνεται προσπάθεια προώθησης του Μουσείου του Πύργου στους τουρίστες που επισκέπτονται την Ηλεία.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης της Αλφειούσας τέθηκε στο συμβούλιο με κάτοικο της περιοχής να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον δήμαρχο του Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο, ενώ και ο Πέτρος Καπαρέλης, έθεσε το ζήτημα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΠ που έφτασαν στην περιοχή του Ανεμοχωρίου όπως ο ίδιος τόνισε «παράνομα». Στο παραπάνω απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου, Γιάννης Βαρελάς, που σημείωσε πως πρόκειται για λογαριασμούς προηγούμενων ετών και ίσως γι αυτό να είναι αυξημένοι.

Να σημειωθεί τέλος πως τα υπόλοιπα θέματα του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκαν χθες αργά το βράδυ με άλλα να ψηφίζονται ομόφωνα από το Σώμα και άλλα κατά πλειοψηφία. Περισσότερα στο αυριανό μας φύλλο.

Όλη η επικαιρότητα