Life

Αντζελίνα Τζολί: Έγινε έργο street art με ουλές μαστεκτομής

Ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου
Ακούστε το άρθρο

Αντζελίνα Τζολί έγινε το κεντρικό πρόσωπο σε ένα έργο street art του καλλιτέχνη aleXsandro Palombo, ο οποίος ύμνησε τη γυναικεία δύναμη και με ένα πορτρέτο της διάσημης ηθοποιού, έστειλε ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η Αντζελίνα Τζολί απεικονίζεται με σημάδια μαστεκτομής και η εικόνα της κοσμεί από το πρωί της Τετάρτης, μία από τις κεντρικές πλατείες του Μιλάνου, την Piazza San Babila.

Το νέο street art του aleXsandro Palombo με τίτλο «Love Yourself», παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του μήνα που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο καλλιτέχνης θέλησε με τη σειρά του να στείλει ένα δυνατό μήνυμα, να ευαισθητοποιήσει το κοινό, να υμνήσει τη δύναμη και το θάρρος όλων των γυναικών, αλλά και να απομυθοποιήσει τις ουλές της μαστεκτομής.

Ο Palombo θεωρείται πρωτοπόρος της κοινωνικής τέχνης και ξεκίνησε να ασχολείται με το είδος πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Σήμερα συνεχίζει την ερευνητική του πορεία και την ευαισθητοποίηση που επικεντρώνεται στην ποπ κουλτούρα, στην κοινωνία, στις ανισότητες, στην ένταξη, στη διαφορετικότητα, στην ηθική και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το 2015 ο ίδιος καλλιτέχνης είχα καταπιαστεί ξανά με το συγκεκριμένο ζήτημα και είχε δημιουργήσει μία σειρά έργων με τίτλο «SURVIVOR». Σε αυτή τη σειρά απεικόνισε τις ηρωίδες των κινουμένων σχεδίων της Disney.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα