Αθλητισμός

AOΛΜΟ: Επικράτηση των φαβορί σε… καμένο φόντο

Ακούστε το άρθρο

Με οργανωτική επιτυχία  και συνολικά 101 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο 4ος Αγώνας Motocross του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  2021 από το αθλητικό σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ολυμπίας (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) στην πίστα motocross στο Δ.Δ. Πλατάνου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τις αθλητικές εκδηλώσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 και υπό τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.

Δυστυχώς σχεδόν όλες οι φωτογραφίες των photo reporter που κάλυπταν τον αγώνα είχαν φόντο το καμένο περιβάλλον του Δ.Δ. Πλατάνου Δήμου Αρχ. Ολυμπίας που άφησαν πίσω του οι φωτιές του περασμένου Αυγούστου, εικόνες σίγουρα μελαγχολίας και στεναχώριας. Εικόνες και καταστάσεις που ήταν ικανές να επηρεάσουν αρνητικά τις τοπικές αρχές και για να μην στηρίξουν αυτόν τον αγώνα, έναν αγώνα Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (κανένα άλλο Αθλητικό Σωματείο του Ν. Ηλείας δεν έχει συμμετάσχει τουλάχιστον για φέτος σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), έναν αγώνα που σηματοδοτεί ότι και κάτω από αυτές τις συνθήκες ο αθλητισμός μπορεί να δώσει μηνύματα αισιοδοξίας και συνέχειας για το μέλλον.

Για άλλη μια φορά οι θεατές κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους από την εγκατάσταση της πίστας δίνοντας την δική τους νότα στον αγώνα, τηρώντας ο καθένας με προσωπική του πρωτοβουλία τα προληπτικά μέτρα για τον covid-19.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο αγώνας εξελίχτηκε σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού επικρατώντας σε όλες τις κατηγορίες τα φαβορί.

Για την Α.Ο.Λ.Μ.Ο. στην Κατηγορία ΜΧ1 ο Κωνσταντίνος Ζεπάτος (Ν.121) όπου ήταν η πρώτη του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία, οδήγησε πολύ δυνατά και με σθένος προκαλώντας μας ευχάριστη έκπληξη,  κατέκτησε την 7η θέση, στην κατηγορία ΜΧ-125 ο Χρήστος Φραγκούλης(Ν.329) κάνοντας τον καλύτερο αγώνα του μέχρι τώρα κατέκτησε την 5η θέση και την 16η θέση στην γενική της ΜΧ2 σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία. Ο Σωτηρόπουλος Νίκος (78) στην κατηγορία ΟΡΕΝ παρόλο την μικρή αποχή του από τις προπονήσεις λόγω τραυματισμού, κατέκτησε την 3η θέση, ο αθλητής μας Αυγέρης Αθανάσιος (101) μια πτώση στο πρώτο σκέλος τον κράτησε πίσω βαθμολογικά και κατέκτησε την τελική 4η θέση, ενώ ο άτυχος  Σταμάτης Δημολιάνης (5) ενώ στο πρώτο σκέλος τερμάτισε 2ος ένα κλαταρισμένο μπροστινό ελαστικό στο δεύτερο σκέλος, τον κράτησε στην τελική 6η θέση. Στην κατηγορία Senior o “γερόλυκος’’ Καρανάσης Αλέξανδρος (Ν.271) πέρα από την κούραση ως μέλος της οργάνωσης του αγώνα κατέκτησε την 2η θέση, ο Χαραλαμπόπουλος Λεωνίδας στην ίδια κατηγορία με μια εγκατάλειψη λόγω πτώσης στο πρώτο σκέλος και με μια 3η θέση στο δεύτερο σκέλος  κατέκτησε την τελική  10η θέση.

«Ευχαριστούμε την UpCycle – Fit&Shape Greece για την χορηγία της και τα δώρα που πρόσφερε στους νικητές όλων των κατηγοριών, ευχαριστούμε θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το ιατρικό team για την βοήθεια και την μεγάλη προσφορά τους στον αγώνα μας, ευχαριστούμε θερμά την επιτροπή του αγώνα κ. Τσάγκλα Νίκο, κ. Λαφογιάννη Νίκο, κ. Πατσιλίβα Παναγιώτη, το σωματείο Α.Σ. ΑΡΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ με την εκπροσώπησή του και την βοήθεια του κ. Χριστοδούλου Στέλιου, το Α.Σ. ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης για την πάντα στενή και θερμή συνεργασία, το Α.Σ. Α.Ο.Λ.Α.Π. για την αμέριστη βοήθεια, ευχαριστούμε την κατασκευαστική εταιρεία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ για την στήριξη και προσφορά της, τον πρόεδρο Τ.Κ. Πλατάνου κ. Μυλωνά Πάνο, τον φίλος μας κ. Γίαννη Φράγκο καθώς και πλήθος άλλων ανθρώπων που συντέλεσαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση του αγώνα (ζητάμε συγνώμη αν ξεχάσαμε να αναφέρουμε κάποιον).

Νιώθουμε ικανοποιημένοι που ως Αθλητικό Σωματείο εξυπηρετήσαμε και φέτος τον σκοπό μας, πραγματοποιώντας ένα αγώνα Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, υπηρετώντας το άθλημα που τόσο αγαπάμε», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΑΟΛΜΟ.

Όλη η επικαιρότητα