Προγνωστικά

Αουτσάιντερ, αλλά… εντός έδρας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες θα βρεθούν στο μεγαλύτερο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ για 11η φορά στην ιστορία τους και ελπίζουν να κατακτήσουν το τέταρτο τρόπαιο και πρώτο εννιά χρόνια μετά το θρίαμβο του Λονδίνου.
Ακούστε το άρθρο

O Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final Four της Euroleague έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Οι Πειραιώτες θα βρεθούν στο μεγαλύτερο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ για 11η φορά στην ιστορία τους και ελπίζουν να κατακτήσουν το τέταρτο τρόπαιο και πρώτο εννιά χρόνια μετά το θρίαμβο του Λονδίνου. Στο πλευρό τους θα έχουν περίπου 8.000 Έλληνες οπαδούς, οι οποίοι θα κάνουν τη «Σταρκ Αρένα» του Βελιγραδίου να θυμίζει ΣΕΦ.

Ακόμα και μπροστά σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κοινό, ο Ολυμπιακός είναι το αουτσάιντερ ανάμεσα στις ομάδες της τετράδας. Μια τετράδα που περιλαμβάνει ακόμα την κάτοχο του τίτλου, Αναντολου Εφές, καθώς και τις δύο ομάδες με τα μεγαλύτερα μπάτζετ στη διοργάνωση: την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με το παμε στοιχημα κουπονι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι το απόλυτο αουτσάιντερ ανάμεσα στις τέσσερις. Οι αποδόσεις θέλουν την Μπαρτσελόνα ως το μεγάλο φαβορί, έχοντας από κοντά την Εφές.

Βέβαια, πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τελικό και κατάκτηση, προέχει ο ημιτελικός με την Εφές. Οι Τούρκοι προσφέρονται στο 1.70 για να προκριθούν, ενώ η απόδοση του Ολυμπιακού από την bet365 είναι στο 2.25.

Κλειδί, για ακόμα μία φορά, είναι η άμυνα του Ολυμπιακού. Μιλάμε για την κορυφαία αμυντική ομάδα στην Ευρώπη, η οποία φέρνει στο παρκέ εκπληκτική ενέργεια. Αυτό πρέπει να κάνει και απόψε στις 19:00, προκειμένου να περιορίσει τα βαριά κανόνια στην περιφέρεια των Τούρκων: τον Μίσιτς και τον Λάρκιν. Δεν συζητάμε ότι αμυντικά οι ηγέτες πρέπει να είναι οι ΜακΚίσικ και Γουόκαπ, όμως βεβαίως πρέπει να βοηθήσει και η επίθεση, με μπροστάρηδες τους Σλούκα, Βεζένκοφ, αλλά και τον Ντόρσεϊ, ο οποίος αν καταφέρει να βρει το σουτ του, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.

Όλη η επικαιρότητα