Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Απ. Κατσιφάρας: Αμετακίνητος για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων ως την Τσακώνα

Ακούστε το άρθρο
Από κοντά παρακολουθεί την εξέλιξη των μεγάλων οδικών αρτηριών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος εμμένει στην ολοκλήρωση των οδικών αξόνων μέχρι την Τσακώνα μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του σε έργα στην περιοχή της Αχαΐας στα σύνορα με την Ηλεία.
Πιο αναλυτικά ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε ότι: «Παραμένει άμεση προτεραιότητα μας η οδική ασφάλεια των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας. Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε τους απαιτούμενους πόρους ώστε και η Π.Ε.Ο Πατρών – Πύργου να μετατραπεί σε έναν ασφαλή οδικό άξονα. Το πετύχαμε σε μεγάλο ποσοστό, καθώς από την Κάτω Αχαΐα έως το ύψος των Τσουκαλεϊκων η αναβάθμιση είναι ήδη ορατή.  Το διαπιστώνουν καθημερινά οι αναρίθμητοι χρήστες, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν ένα ασφαλή δρόμο για τις μετακινήσεις τους. Προχωρούμε αυτήν την περίοδο  σε έργα ανάπλασης στην περιοχή της Παραλίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων  και συνάμα αποτελούν χώρους αναψυχής και περιπάτου των πολιτών».
Σε άλλο σημείο μετά από νέες συσκέψεις με τεχνικά κλιμάκια ο κ.Κατσιφάτας επισήμανε ότι παραμένουν αρκετές εκκρεμότητες στους αυτοκινητοδρόμους υποδεικνύοντας το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, αλλά και τη σύνδεση της Λευκάδας με το Άκτιο και την Αμφιλοχία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρας, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της  Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, τονίζοντας:
«Είναι οι δύο πιο επικίνδυνες αρτηρίες. Χρειάζεται να ξεμπλοκάρουν οι όλες διαδικασίες δημοπράτησης και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα. Παράλληλα, στο διάστημα αυτό, η Περιφέρεια υλοποιεί ένα πρόγραμμα συντήρησης. Αυτό όμως που θα δώσει ένα οριστικό τέλος, είναι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού. Διεκδικούμε στο ακέραιο αυτό που δικαιούται η περιοχή. Κανένα εμπόδιο δεν υπάρχει. Διεκδικούμε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ σε συνεργασία με το patrapress και το patraevents.

Όλη η επικαιρότητα