Ελλάδα

Απαγόρευση ασφάλισης οχημάτων που δεν περνούν ΚΤΕΟ εξετάζει το υπ. Μεταφορών

Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η ασφάλιση των οχημάτων (ΙΧ και Ταξί) που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

«Η ιδέα μας είναι να αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους στα ΚΤΕΟ» είπε ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη σχετικά με την παλαιότητα του στόλου των Ταξί. Ο υφυπουργός εξήγησε, μάλιστα, ότι υπάρχουν σκέψεις «να μην μπορεί να ασφαλιστεί» ένα όχημα εάν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ ή να αυστηροποιηθούν τα υφιστάμενα πρόστιμα.

Ο κ. Μαυραγάνης ξεκαθάρισε, πάντως, ότι λόγω της κρίσης έχει ανασταλεί μέχρι το 2020 η υποχρέωση των ιδιοκτητών Ταξί να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους που έχουν περάσει το όριο ηλικίας. «Δεν θα τους υποχρεώσουμε μέχρι το 2020 να αλλάξουν όχημα» τόνισε ο υφυπουργός και εξήγησε «δεν πρόκειται για ρουσφέτι αλλά για απόφαση που σχετίζεται με την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι η παραγωγή των αυτοκινήτων είναι μηδενική στη χώρα μας».

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Λυκούδης επισήμανε ότι «κάθε παράταση της υπάρχουσας κατάστασης δυσχεραίνει την ρυπαρότητα του περιβάλλοντος».

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα