Ηλεία

Άπαντες τίμησαν τη μνήμη του Φώτη Δημόπουλου…

symboylio_pyrgos_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε χθες κατά την έναρξη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, στη μνήμη του Φώτη Δημόπουλου, που έχασε τη μάχη με τη ζωή την περασμένη Κυριακή το απόγευμα. Στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου, η απουσία του Φώτη Δημόπουλου ήταν αισθητή, ενώ όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του, είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τον αγωνιστή της ζωής.

Λίγο πριν από τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, με εμφανή τη συγκίνησή του, αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε για πάρα πολλά χρόνια με τον Φώτη Δημόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον ως «παλικάρι».

«Ο Φώτης βοήθησε να σπάσουμε την πόρτα της αριστοκρατίας του Πύργου και είχαμε μάθει μαζί να αγωνιζόμαστε. Έφυγε εν ενεργεία και μέχρι την τελευταία του πνοή έκανε όνειρα. Δεν γίνεται να τον ξεχάσουμε και όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του δεν θα τον ξεχάσουν. Η παράταξη τιμώντας τη μνήμη του έχει υποχρέωση να κάνει τα πάντα για τον δήμο και τους κατοίκους της», επεσήμανε στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων, βαθιά συγκινημένος ο κ. Λιατσής.

Συλληπητήρια στην οικογένειά του και τα δυο του παιδιά εξέφρασε και ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών», Αντώνης Καράμπελας, που τόνισε μεταξύ των άλλων πως θα πρέπει όλοι να συμβάλλουν στο να επανέλθει η καθαριότητα στον δήμο, όπως τότε που ο Φώτης Δημόπουλος, υπηρετούσε την Αυτοδιοίκηση ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Σε παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Δημουλιάς, υποστήριξε την πρόταση της παράταξής του, να δοθεί το όνομα του Φώτη Δημόπουλου σε κάποια οδό ή πλατεία του Πύργου, ενώ «πραγματικό Πυργιώτη» τον χαρακτήρισε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Παναγόπουλος.

«Ήταν αγωνιστής της ζωής. Διέκρινα έναν άνθρωπο ντόμπρο και γνώστη της Αυτοδιοίκησης. Ήταν μαχητής και όχι εμπαθής και ρεβανσιστής», είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας», Γιάννης Αργυρόπουλος ενώ ο δημοτικός σύμβουλος, Θεόδωρος Κόρδας, τόνισε την αξία του ως άνθρωπος και υποστηρικτής της Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Αθανάσουλας, απευθυνόμενος στα δύο παιδιά του Φώτη Δημόπουλου, ανέφερε πως «είστε παιδιά μιας λεβέντικης ψυχής» με τον επικεφαλής της παράταξης «Αναγένεσις» Χάρη Μιχαλακόπουλο, να επισημαίνει πως θα ακολουθήσει τη συμβουλή που του είχε δώσει κάποτε ο Φώτης Δημόπουλος, να διεκδικεί.

«Ακόμα κι αν διαφωνούσαμε πολιτικά, ο τρόπος σκέψης, οι ανησυχίες και το πώς οραματιζόταν το αύριο θα λείψουν», είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Γιάνναρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων, το συμβούλιο προχώρησε στη συζήτηση των εκτός και εντός ημερησίας διάταξης θεμάτων, ωστόσο το βαρύ κλίμα που υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν «αποχώρησε» μέχρι το τέλος του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν τα είκοσι ένα θέματα, τα οποία αφορούσαν κυρίως εγκρίσεις πρωτοκόλλων παραλαβής έργων και παρατάσεις προθεσμιών.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα