Ηλεία Πολιτική

Απάντηση Μάλιαρη στον Λέντζα: «Οι δαίμονες ενός θλιβερού δημάρχου»

Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» Διονύσης Μάλιαρης με δελτίο Τύπου απαντά στα όσα του καταλόγισε χθες ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Για άλλη μια φορά ο νεόκοπος δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κατάφερε να αποδείξει σε όλους μας πως είναι απλά ένας κομπάρσος του θεσμικού του ρόλου. Προκάλεσε μια συνέντευξη τύπου στοχεύοντας στην απόκρυψη των πεπραγμένων του στο πρώτο εξάμηνο της θητείας του και στην ανάδειξη των… δαιμόνων του! Φυσικά δαίμονές του είναι ο Μάλιαρης, ο Μοράντ και… Ο δήμαρχος του Δήμου Πηνειού (!!!!!). Βέβαια ο κος Μαρίνος για όσο καιρό τον κουβαλούσε στα υπουργικά γραφεία για να φωτογραφίζεται με υπουργούς και με αυτόν ακόμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν Άγιος , αλλά αυτό δεν είναι η ουσία. Η ουσία βρίσκεται στα πεπραγμένα της εξάμηνης θητείας του. Μερικά εξ αυτών αποτελούν κατορθώματα… Όπως ο διπλασιασμός των μισθών των προέδρων στα νομικά πρόσωπα ( αναγκάσθηκε να πάρει πίσω την απόφασή του), ο αποκλεισμός, με το έτσι θέλω, της αντιπολίτευσης από το Δ. Σ. του Λιμενικού Ταμείου ( αναγκάσθηκε να το πάρει πίσω κι αυτό), η παροχή απόλυτης κάλυψης σε συνεργάτη του ο οποίος σε κατάσταση μέθης προκάλεσε τροχαίο ατύχημα οδηγώντας αυτοκίνητο του Δήμου ( άραγε τη ζημιά θα την πληρώσει ο ίδιος ή οι δημότες;), η παροχή κάλυψης σε αντιδήμαρχό του που χρέωσε το υπηρεσιακό τηλέφωνό του με 2500 ευρώ ( ποιός άραγε πλήρωσε τον λογαριασμό; ), οι προσλήψεις υποψηφίων συμβούλων του που απέτυχαν να εκλεγούν στις πρόσφατες εκλογές, η σπατάλη των 5000 ευρώ για την πίτα του Λιμενικού Ταμείου, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου με τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το τεχνικό πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου με έργα κόστους 29800 ευρώ ( όσο δηλαδή κοστίζουν έξι πίτες του ταμείου) και άλλα πολλά. Πραγματικά κατορθώματα!
Ας πάμε όμως και πιο βαθιά στην ουσία. Στο ΚΟΤΥΧΙ. Θα πρέπει να μάθεις, νεόκοπε Δήμαρχε, πως οι ανώνυμες εταιρείες δεν λειτουργούν με όρους μπακάλικου.Ο καθρέφτης μιας Α. Ε. είναι ο ισολογισμός της. Σε προκαλώ λοιπόν να αναζητήσεις τους ισολογισμούς της εταιρείας που αφορούν στη χρονική περίοδο της θητείας μου για να μάθουν οι δημότες αν την παρέδωσα σε κερδοφορία ή ζημιογόνα. Σε προκαλώ! Μια εταιρεία, νεόκοπε Δήμαρχε, καθιερώνεται στην αγορά από τις προοπτικές της, τις αναπτυξιακές της επενδύσεις. Επενδύσεις όπως η ένταξή της σε ευρωπαϊκό επιδοτούμενο πρόγραμμα για την κατασκευή τυποποιητηρίου των προϊόντων της, όπως η οριοθέτηση του βορείου τμήματος της αμμολουρονησίδας της λιμνοθάλασσας που διασφαλίζει την ύπαρξή της. Επίσης η συνέχεια λειτουργίας της εταιρείας με το ίδιο καθεστώς, μετά το πέρας της τριακονταετίας, που επιτεύχθηκε με θετικό οικονομικό πρόσημο και επί των ημερών μου. Επί των ημερών μου επίσης οι εργαζόμενοι έτυχαν του διπλασιασμού των μισθών τους και της πλήρους κάλυψης των ασφαλιστικών τους εισφορών. Αυτό είναι το έργο μου στο ΚΟΤΥΧΙ, στο σύντομο πέρασμά μου, νεόκοπε Δήμαρχε. Το δικό σου πιο ακριβώς είναι σε αυτό το εξάμηνο της θητείας σου πέραν των απλήρωτων ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων;
Ας βαθύνουμε ακόμη περισσότερο στην ουσία. Ας δούμε τι συμβαίνει στο σύνδεσμο ΗΡΑΚΛΗΣ. Νεόκοπε Δήμαρχε δεν μπορείς, αν και θα το ήθελες, να αγνοήσεις ότι το έργο της επέκτασης του βιολογικού και η εξασφάλιση της χρηματοδότησής του με περισσότερα των 6.000.000 ευρώ αποτελεί επίτευγμα της δικής μου θητείας, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των συνεργατών μου και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, της ομάδας μας. Συνεπώς είμαι και ο άνθρωπος που επιθυμεί, οσο κάνεις άλλος, την εκτέλεση του έργου. Και ναι… Για να διασφαλιστεί η νομιμότητα μπορώ να συμμαχίσω ακόμη και με τον…. δαίμονά σου, με έναν δήμαρχο που επιθυμεί ακριβώς το ίδιο. Η τήρηση της νομιμότητας δεν είναι πράξη ανίερη, αποτελεί καθήκον, νεόκοπε Δήμαρχε, έναντι της νομιμότητας επί της οποίας εσύ ασέλγησες!
Ασέλγησες όταν επέτρεψες τις απειλές και τους τραμπουκισμούς των συνεργατών σου σε βάρος του κου Δημόπουλου εξ αιτίας των οποίων αναγκάσθηκε σε παραίτηση από τη θέση του Δ. Σ. του συνδέσμου. Θέση εις την οποία εκλέχθηκε με τις δικές σου ευλογίες, με δική σου εντολή, με τις ψήφους της παράταξής σου. Ασέλγησες επί της νομιμότητας και της πολιτικής ηθικής όταν εν αγνοία μου ήλθες παρασκηνιακά σε συμφωνία με δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μου και τον εξέλεξες μέλος του Δ. Σ του συνδέσμου. Ασέλγησες επί της νομιμότητας όταν αγνόησες έγγραφη εντολή του συντονιστή της Αποκεντρωμένης περί επιβαλλομένης, εκ του νόμου, αντικατάστασης του διαγραφέντος συμβούλου. Εδώ τίθεται ένα εύλογο ερώτημα.. Γιατί ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης δεν απάντησε στο έγγραφο ερώτημα αν ισχύει η έγγραφη εντολή του περί αντικατάστασης του διαγραφέντος; Λόγω φόρτου εργασίας, ξέχασε να απαντήσει ή μας παρέπεμψε στην επιτροπή του άρθρου 152 λόγω πιέσεων που ενδεχομένως δέχθηκε; είναι ένα ισχυρό ερώτημα αυτό. Γιατί άραγε ζητήσατε από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ανάληψης του έργου αιτιολόγηση των προσφορών; Γνωρίζεις κάτι και δεν μας το λές ή αποσκοπείς σε κάτι και μας το κρύβεις; Αυτό είναι το… PLAN B;
Ο επικεφαλής της παράταξης Διονύσιος ΜΑΛΙΑΡΗΣ»

Όλη η επικαιρότητα