Απάντηση Β. Γιαννόπολου σε Απ. Κατσιφάρα

Απάντηση του Βασίλη Γιαννόπουλου στον Απόστολο Κατσιφάρα – Διαβάστε αναλυτικά:

 

Διαβάζοντας την ανακοίνωσή σας, αγαπητέ κ. Κατσιφάρα, σχετικά με την ενέργεια του Υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει στην διάλυση των συμβάσεων της Πατρών-Πύργου, προς στιγμήν μου δημιουργήθηκε η πεπλανημένη αίσθηση ότι διάβαζα την ανακοίνωση κάποιου περιφερειακού συμβούλου της παράταξής μας, σαφέστατα προγενέστερου χρόνου, όταν εσείς ήσασταν Περιφερειάρχης.

Προφανώς κ. Κατσιφάρα, η καταγεγραμμένη στάση σας στο ζήτημα της Πατρών-Πύργου και τα αδιαμφισβήτητα λάθη σας, έχουν μετεξελιγχθεί στους σημερινούς σας φόβους περί μελλοντικής μη επανεκλογής σας.

Αναμφίβολα, έχετε το δικαίωμα να ασκείτε την όποια κριτική απαιτείται στην κυβέρνηση για τυχόν παραλείψεις και αστοχίες πάνω στο ζήτημα αυτό. Πλην, όμως, αυτό θα έπρεπε να το είχατε πράξει και κατά το παρελθόν, ασκώντας κριτική στην τότε κυβέρνηση, η οποία εντελώς αναίτια ακύρωσε τον διαγωνισμό και προχώρησε στην εκ νέου δημοπράτηση του, με τον γνωστό σε όλους μας κατακερματισμό του έργου σε 8 εργολαβίες. Αλήθεια, τι κάνατε τότε κ. Κατσιφάρα για να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα των Ηλείων και γενικά της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και να τιμήσετε τον αυτοδιοικητικό σας ρόλο.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν δικαιούστε να ασκείτε κριτική στη νέα Περιφερειακή Αρχή για το ζήτημα της Πατρών-Πύργου, δεδομένου ότι η θέση μας στο θέμα αυτό ήταν και είναι ξεκάθαρη : ολοκλήρωση του έργου μέχρι το 2023, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Όσο κι αν αρνείστε να το παραδεχθείτε, η πραγματικότητα είναι μια και μοναδική : ο δρόμος με την υφιστάμενη κατάσταση, των 8 δηλαδή εργολαβιών δεν θα ολοκληρωνόταν ΠΟΤΕ. Συνεπώς, η απόφαση του Υπουργού Υποδομών να ακυρώσει τις υπάρχουσες εργολαβίες, κινείται επί τη βάσει της λογικής εκτέλεσης του έργου με μία εργολαβία (συμφωνία παραχώρησης στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ), κάτι για το οποίο ενημερωθήκατε δια στόματος του κ. Καραμανλή στην συνάντησή μας τον περασμένο Ιανουάριο.

Σαφέστατα, η εκτέλεση του έργου τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την μη δικαστική εμπλοκή. Ως Περιφερειακή Αρχή, παρακολουθούμε με αγωνία τις όποιες εξελίξεις, πιέζουμε καθημερινάκαι να είστε βέβαιος κ. Κατσιφάρα, ότι στην απευκταία περίπτωση τυχόν εμπλοκής του έργου θα είμαστε παρόντες στην άσκηση δριμείας κριτικής στην Κυβέρνηση, χωρίς να λογαριάσουμε πολιτικές σκοπιμότητες.