Ελλάδα

Απαρτία και καινοτόμες ιδέες στη συνεδρίαση της ΣΕΑΔΕ στο Αγρίνιο

Ακούστε το άρθρο

Στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα (ΣΕΑΔΕ) την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020,  υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη.

Διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και καινοτόμες ιδέες για το υπό σύσταση επιχειρηματικό πάρκο του Αγρινίου. Εκτενής ήταν η παρουσίαση και για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που αποτελούν ένα ζωντανό τομέα της οικονομίας μας και μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό για την έξοδο από την κρίση και τη μετάβαση σε ένα πιο υγιές παραγωγικό μοντέλο.

dig

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο ειδικός σύμβουλος Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπύρος Περόγαμβρος και ο συντονιστής του «REBRAIN GREECE» _Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Παντελής Νικολαΐδης   από το Υπ. Εσωτερικών, Γεν. Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, με ειδίκευση στην Στρατηγική Ψηφιακών Δεξιοτήτων. Έλαβαν ακόμη μέρος  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παππάς ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου Απόστολος Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της εταιρείας Agrino Κωνσταντίνος Πιστιόλας, ο Απόστολος Αυγερινός εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας και άλλα μέλη του ΣΕΑΔΕ.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρευρέθηκαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ελένη Σπυράκη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Ειρήνη Καραθανάση, το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Αριστείδης Μαμασιούλας όπως επίσης  οι συνεργάτες του κ. Ζαΐμη, Δημήτρης Μπαρμπούνης και Γερασιμίνα Σπηλιώτη.

Όλη η επικαιρότητα