Ηλεία

Απάτες: Από την Πάτρα… στην Ηλεία – Ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο

Οι επιχειρηματίες της Αμαλιάδας ειδικότερα, και της Ηλείας γενικότερα φαίνεται πως έχουν μπει στο στόχαστρο απατεώνων.
Ακούστε το άρθρο

Οι απάτες που όλο αυτό το διάστημα γίνονταν κατά κύριο λόγο στην Πάτρα και που έχουν στερήσει από διάφορους τις «οικονομίες μιας ζωής», φαίνεται πως πλέον μεταφέρονται και στην Ηλεία όπου τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν τέτοιου είδους φαινόμενα με τους επιτήδειους να επιχειρούν να ξεγελάσουν τα θύματά τους και να τους αδειάσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι επιχειρηματίες της Αμαλιάδας ειδικότερα, και της Ηλείας γενικότερα φαίνεται πως έχουν μπει στο στόχαστρο απατεώνων, σκοπός των οποίων είναι να αδειάσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς!

Ήδη η πρώτη κρούση έγινε σε επιχειρηματία του κέντρου της Αμαλιάδας και ο οποίος διαθέτει επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, ο οποίος και δέχθηκε το ύποπτο τηλεφώνημα με τον δράστη να του παρουσιάζεται ως λογιστής.

Ο τελευταίος θέλησε να τον «κοροϊδέψει» λέγοντάς του πως έχει γίνει κάποιο λάθος με τιμολόγιο και του ζήτησε στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού προκειμένου και καλά να του επιστρέψει το ποσό.

Ευτυχώς ο επιχειρηματίας, έχοντας ακούσει προφανώς τις περιπτώσεις απάτης που γίνονται το τελευταίο διάστημα και μην πιστεύοντας όσα του έλεγε ο δράστης, αντιλήφθηκε ότι ήταν απάτη και δεν υπέπεσε στην παγίδα να του δώσει κωδικούς. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν είναι ο μοναδικός που έχει δεχθεί τέτοιου είδους τηλεφώνημα.

Θα πρέπει και ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην πιστεύουν όσα τους λένε, απευθυνόμενοι απευθείας στους αρμόδιους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως για το εν λόγω συμβάν έχει ήδη ενημερωθεί η Αστυνομία.

Όλη η επικαιρότητα