Ηλεία

Απέχουν από Δευτέρα οι δικηγόροι Αμαλιάδας

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας θα παραχωρήσει  συνέντευξη Τύπου σχετική με την αποχή την Δευτέρα στις 11:30 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου.
Ακούστε το άρθρο

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας στην έκτακτη γενική συνέλευση τους την Τετάρτη,  αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντα τους για το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχή μείωση του αριθμού των υπηρετούντων στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας δικαστικών υπαλλήλων.

Όπως επισημαίνεται στη χθεσινή τους ανακοίνωση, «δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια και σε συνεχή ροή οι υπηρετούντες δικαστικοί υπάλληλοι είτε συνταξιοδοτούνται είτε μετατίθενται (αποσπάσεις ή και μεταθέσεις) χωρίς να αναπληρώνονται από άλλους, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το φαινόμενο  της συνεχούς μείωσης του προσωπικού και έλλειψης ουσιαστικής δυνατότητας διεκπεραίωσης της ομαλής λειτουργίας των Δικαστηρίων.

Είναι δεδομένο ότι η ορθή απονομή της δικαιοσύνης απαιτεί επάρκεια πάνω από όλα σε αριθμό και σε εξειδίκευση υπαλληλικού προσωπικού».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θανάσης Θεοδόσης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος μπροστά στο πρόβλημα αυτό,  απευθύνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα στον αρμόδιο Υπουργό, πλην όμως δεν υπάρχουν αποτελέσματα και οδηγείται πλέον σε μεθόδους αντιμετώπισης του προβλήματος με κάθε νόμιμο τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της αποχής από τα καθήκοντα των μελών του. Θα απευθυνθούμε παράλληλα προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του προβλήματος».

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας θα παραχωρήσει  συνέντευξη Τύπου σχετική με την αποχή την Δευτέρα στις 11:30 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου.

Όλη η επικαιρότητα