Ηλεία

Απελευθερώθηκαν φασιανοί από τον ΚΣ Κρεστένων στην παραποτάμια ζώνη του Αλφειού

Ακούστε το άρθρο

Ομαδική απελευθέρωση φασιανών πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κρεστένων στην παραποτάμια ζώνη του Αλφειού, από Σκάλα Παπαδούς έως Σέκουλα, σε συνεργασία με το δασαρχείο Ολυμπίας και την ομοσπονδιακή θηροφυλακή της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ).

Το εγχείρημα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των μελετών και των δράσεων της Ομοσπονδίας και των συλλόγων με στόχο την αύξηση του θηραματικού πληθυσμού και την προστασία του περιβάλλοντος σε μια «ευαίσθητη» περιοχή.

Όπως τόνισε στην εφ.«Πατρίς» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, η επιδίωξη των κυνηγών είναι να υπάρχει πλούτος θηραμάτων στην περιοχή και σεβασμός στη φύση για να μπορούν κάθε χρόνο οι κυνηγοί να ασκούν την αγαπημένη τους ασχολία με νόμιμο τρόπο.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) απελευθερώνουμε φασιανούς με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας και όλων των φίλων που μας βοήθησαν. Φέραμε πολλά πουλιά, έχει γίνει μελέτη για το πού θα γίνει απελευθέρωση και πιστεύουμε ότι κάνουμε προσπάθεια που ανταποδίδει και θα έχουμε αποτελέσματα», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Βασιλόπουλος, ευχαριστώντας την Ομοσπονδία για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα απελευθέρωσης των θηραμάτων και το δασαρχείο Ολυμπίας για τη βοήθεια.

«Το θέμα είναι να καταλάβουν οι κυνηγοί ότι τούτη τη στιγμή τα πουλιά πρέπει να τα προσέξουμε όλοι. Εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και ήδη ετοιμάζουμε κι άλλη μελέτη ώστε να βάλουμε κλωβούς κοντά στο ποτάμι να προσαρμόζονται τα πουλιά και  να τα αφήνουμε ανοιχτά να μπαινοβγαίνουν», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, ευχαριστώντας όλους τους κυνηγούς που έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός συλλόγου βιώσιμου, ο οποίος απέκτησε πρόσφατα και νέο αυτοκίνητο για τις ανάγκες του.

Ο δασοφύλακας του δασαρχείου Ολυμπίας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της απελευθέρωσης των φασιανών και της συνεργασίας με την κυνηγετική κοινότητα.

«Σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κρεστένων φροντίζουμε πάντα να υπάρχει πλούτος στην περιοχή. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, σε συνεννόηση με τους κυνηγούς, είναι ότι πρέπει να προστατεύουμε τα θηράματα για να υπάρχουν και στο μέλλον, και να μην τα κυνηγάμε παράνομα».

Όλη η επικαιρότητα