Ελλάδα

Απελευθερώθηκε ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος από τους απαγωγείς του

Ακούστε το άρθρο

Ευχάριστα νέα από την περίεργη υπόθεση αρπαγής του Νίκου Μαυρίκου στον Πειραιά, καθώς από το πρωί της Παρασκευής ο επιχειρηματίας βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους. Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, έδωσε μια αρχική κατάθεση κι έκτοτε βρίσκεται στο σπίτι του.

Μάλιστα, η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε: «Σχετικά με την αρπαγή 51χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 27-12-2018 στον Πειραιά ανακοινώνεται ότι απελευθερώθηκε. Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Ο Νίκος Μαυρίκος, είχε απαχθεί στις 27 Δεκεμβρίου από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά κι έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί. Οι δράστες φορούσαν μπλούζες των ΕΚΑΜ, ενώ το σχέδιό τους ήταν τόσο μελετημένο που ο 51χρονος επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να αντιδράσει αφού τον έπιασαν χειροπόδαρα και τον έριξαν στην κυριολεξία μέσα στο όχημα.

Ο απαχθείς απασχόλησε τις Αρχές το 2000 για υπόθεση λαθραίων τσιγάρων, ενώ το 2017 είχε διερευνηθεί το ενδεχόµενο εµπλοκής του σε παρόµοια υπόθεση χωρίς να προκύψει, εντούτοις, κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του.

Στο µικροσκόπιο των αστυνοµικών και στο περιθώριο της έρευνας, βρέθηκε, επίσης, η τοποθέτηση εκρηκτικού µηχανισµού σε κατάστηµα συγγενικού του προσώπου στον Πειραιά το 2012. Οπως έδειξαν οι έρευνες, στόχος δεν ήταν ο συγγενής του 51χρονου, αλλά ο ίδιος ο επιχειρηµατίας. Σηµαντικό πλοηγό στις έρευνες αποτέλεσαν και οι καταθέσεις αυτοπτών µαρτύρων της αρπαγής.

Ανάµεσα σε αυτές ήταν και η µαρτυρία της οικιακής βοηθού του 51χρονου, που µόλις είδε από το µπαλκόνι του διαµερίσµατός του τι συµβαίνει άρχισε να καλεί σε βοήθεια, πιστεύοντας ότι ο εργοδότης της έπεσε θύµα ληστείας. Σύµφωνα µε πληροφορίες οι δράστες όχι µόνο είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους µε κουκούλες τύπου full face, αλλά είχαν τοποθετήσει στο επιχειρησιακό τους όχηµα ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για το πώς οι δράστες αποφάσισαν να απελευθερώσουν τον Ν. Μαυρίκο.

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα