Περιβάλλον

Απελευθέρωση λαγών ζητούν οι κυνηγοί στη Βρίνα Ολυμπίας

14172_ph1.jpg

Την ανάγκη εμπλουτισμού της φύσης με λαγούς προκειμένου στη συνέχεια να αναπαραχθούν και να πολλαπλασιαστούν, ζητούν οι κυνηγοί στην ευρύτερη περιοχή της Βρίνας Ολυμπίας.

Όπως επεσήμαναν χαρακτηριστικά στα kinigetikanea.gr, η εξαφάνιση των λαγών στην περιοχή σήμανε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, λόγω της αύξησης του αριθμού των κυνηγών που δε μπορούσαν να βρουν θηράματα, σε άλλες αποτεφρωμένες τοποθεσίες του νομού.

Έτσι σταδιακά τα ενδημικά θηράματα ελαττώθηκαν με συνέπεια αυτή τη στιγμή, σύμφωνα πάντοτε με τους κυνηγούς της περιοχής, να έχουν εξαφανιστεί οι λαγοί σε μεγάλη ακτίνα.


Από την πλευρά του εξάλλου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κρεστένων πρόκειται το προσεχές διάστημα να προχωρήσει στην απελευθέρωση λαγών με σκοπό τον εμπλουτισμό της φύσης, που ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, όσον αφορά την πανίδα.


Να σημειωθεί ότι παλαιότερα είχε γίνει απελευθέρωση 17 ζευγαριών λαγών στην ευρύτερη περιοχή από τον εν λόγω Κυνηγετικό Σύλλογο, οι οποίοι επίσης χάθηκαν μετά τις φονικές πυρκαγιές.

Στελέχη του Κ.Σ. Κρεστένων ωστόσο εξέφρασαν την ανάγκη της στήριξης των προσπαθειών του συλλόγου με την έκδοση κυνηγετικών αδειών από τους κυνηγούς , προκειμένου να υπάρχει ευχέρεια για την υλοποίηση φιλοθηραματικών ενεργειών στην ευρύτερη περιοχή…

Όλη η επικαιρότητα