Αχαϊα

Απέραντη θλίψη και πολλά «γιατί» στις κηδείες των δύο καθηγητών στην Πάτρα

Παρέστη η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη – Η ομηρία που υφίστανται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί & ο δρόμος καρμανιόλα, οι βασικές αιτίες του τραγικού συμβάντος

Σε βαρύ κλίμα κηδεύτηκαν την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 οι δύο εκπαιδευτικοί που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Δευτέρα 13/1 το μεσημέρι σε τροχαίο δυστύχημα στην Πατρών – Πύργου στο ύψος των Καμινίων.

Ήταν μία μέρα θλίψης για την Πάτρα καθώς δύο καθηγητές έχασαν άδικα τη ζωή τους ενώ επέστρεφαν από το ΓΕΛ Λεχαινών της Ηλείας. Πρώτα έγινε η κηδεία του 51χρονου Δημήτρη Βασιλακόπουλου στον ιερό ναό Παντοκράτορος στην άνω πόλη όπου την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που μίλησε με λόγια παρηγορίας στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως ήταν καθηγητής φυσικός καθώς και μέλος του μουσικού εργαστηρίου του Παμμικρασιατικού Συνεδέσμου Πατρών. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, η υπογραφή με το αίμα των δύο αυτών θυμάτων πρέπει να σημάνει το τέλος των συμφορών στον αυτοκινητόδρομο, και οι υπεύθυνοι να ακούσουν το κλάμα τους και να κάνουν κάτι για να σταματήσουν αυτό το δράμα.

Παρόντες στην κηδεία του Δημήτρη Βασιλακόπουλου στο ναό του Παντοκράτορα που είχε γεμίσει από κόσμο ήταν τόσο η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη που ήρθε ειδικά για τον σκοπό εδώ να τιμήσει την μνήμη των δύο νεκρών εκπαιδευτικών και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε στείλει και στεφάνι. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θοδωρής Τσούχλος. Τραγικές φιγούρες, η σύζυγός και η μητέρα του 50χρονου εκπαιδευτικού, η οποία είπε σπαρακτικά “τον έφαγε ο δρόμος άδικα… Σήκω παιδί μου να δεις, είναι όλοι εδώ”.

Πηγή: thebest 

Όλη η επικαιρότητα