Παραπολιτικά

Απεργία στην εστίαση: Αποδοκιμάστηκε στο Σύνταγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης

Όταν βρέθηκε στο Σύνταγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάποιοι αντέδρασαν
Ακούστε το άρθρο

Καφέ, εστιατόρια και μπαρ είναι κλειστά σήμερα (16.11.2021) αφού οι άνθρωποι στην εστίαση αποφάσισαν να κάνουν 24ωρη απεργία. Έκαναν επίσης και συγκέντρωση στο Σύνταγμα, απ’ όπου «πέρασε» ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η «συνάντηση» αυτή είχε απ’ όλα: κάποιοι από τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα δεν του συγχώρεσαν ότι οι άνθρωποι της εστίασης είναι «αχάριστοι», όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τα νέα μέτρα.

Γι’ αυτά τα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση εδώ και μερικές μέρες, με τους καταστηματάρχες να επιφορτίζονται και τους ελέγχους των πιστοποιητικών των εμβολιασμένων πελατών, έγινε η σημερινή απεργία.

Όταν λοιπόν βρέθηκε στο Σύνταγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάποιοι αντέδρασαν. Αποδοκίμασαν τον υπουργό Ανάπτυξης αλλά και εκείνους που τον… κάλεσαν εκεί.

Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού συζήτησε για λίγο με κάποιους, ανέβασε στη συνέχεια βίντεο στο κανάλι του στο YouTube και φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Facebook. «Όποιος θέλει σας μιλήσει, εγώ ακούω» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην αρχή του βίντεο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε στη συζήτηση ότι η Ελλάδα ακολουθεί ένα από τα πιο ήπια μοντέλα αντιμετώπισης των ανεμβολίαστων απ’ όσα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που σε άλλες χώρες (όπως η Αυστρία) οι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αποκλείονται ενώ στην Ελλάδα μπορούν να μπαίνουν σε καταστήματα με rapid test.

Αναφερόμενος στους ελέγχους, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι οι έλεγχοι από τους καταστηματάρχες είναι αναγκαίοι, γιατί χωρίς αυτούς θα υπάρξουν παραβάσεις και αυτό θα φέρει αύξηση κρουσμάτων και άρα πιο σκληρά μέτρα. «Όλο το πράγμα αυτό έχει μία λογική, να πέσει ο ιός. Όλοι είμαστε εργαλείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε.

«Σήμερα κατέβηκα και έκανα διάλογο με τους συγκεντρωθέντες εκπροσώπους της εστίασηςστο Σύνταγμα. Όταν υπάρχει καλή διάθεση και καλοπιστία όλα λύνονται», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όλη η επικαιρότητα