Ελλάδα

Απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Ακούστε το άρθρο

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της, ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής: «Η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαϊου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με νέα πανελλαδική απεργία, στις 5/11/2017».

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΟΙΥΕ απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία και τους εργαζόμενους «να δώσουν μαζικά την απεργιακή μάχη ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων». Παράλληλα, «καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 5 Νοεμβρίου» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ και των σωματείων θα γίνει στην οδό Ερμού (Σύνταγμα), στις 11:00.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα