WEB tv Αργολίδα

Απέρριψε το Εφετείο Ναυπλίου το Τουρκικό αίτημα έκδοσης του Hasan Bibier [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]]

Ακούστε το άρθρο

Σήμερα 28 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, ώρα 14.00, εκδικάστηκε η υπόθεση του Τούρκου πρόσφυγα HASAN BIBER στο Εφετείο Ναυπλίου.

Στο δικαστήριο μεταφέρθηκε ο προφυλακισμένος από άλλη υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης Hasan Bibier και χρησιμοποιήθηκε μεταφράστρια για να γίνει η συνεννόηση δικαστηρίου και τούρκου πρόσφυγα.

Ο Bibier εκπροσωπήθηκε από την κα Παπαμηνά Μαρία του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και τον δικηγόρο Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου που παραβρέθηκε ως μάρτυρας υπερασπίζοντας τον.

Το σκεπτικό της απόφασης μη έκδοσης στην Τουρκία του Hasan Bibier θα γίνει γνωστό μόλις καθαρογραφεί η απόφαση. Τότε θα ξέρουμε και τους λόγους που το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσης. Μέχρι τότε γνωρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου που αποδέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέως για απόρριψη του τουρκικού αιτήματος, επειδή θεωρεί ότι η διώξη είναι λόγω των πολιτικών φρονημάτων του Bibier. Το ίδιο άλλωστε σκεπτικό είχε επικρατήσει και σε προηγούμενο δικαστήριο.

Για την υπόθεση να θυμηθούμε ότι ο Hasan Bibier είναι ένας αγωνιστής και ποιητής 60 χρονών. Επί πολλά χρόνια στον συνδικαλιστικό αγώνα. Επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδικάτου Λιμενεργατών Τουρκίας (TÜRK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ). Ήταν στο Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF). Όταν προφυλακίσθηκε για τις συνδικαλιστικές δράσεις του, στάθηκαν αλληλέγγυοί του με δράσεις οι λιμενεργάτες της Ελλάδας και διαφόρων άλλων χωρών. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και είναι ένας αγωνιστής που αφιέρωσε όλη του ζωή του στον αγώνα των εργατών. Το 2011 συνελήφθη στη Χίο και προφυλακίσθηκε. Τότε η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή του από την Ελλάδα, εξασκώντας πιέσεις. Το Εφετείο αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας. Κατά της απόφασης αυτής ξεκίνησε απεργία πείνας μόνο με νερό, ζάχαρη και αλάτι, με συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε δύσκολη κατάσταση. Με την απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας και μετά από 53 μέρες ο ίδιος σταμάτησε την απεργία πείνας. Τώρα, δεύτερη φορά, η Τουρκία ξαναζήτησε την έκδοσή του, με τις ίδιες κατηγορίες. Εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου.

ΦΩΤΟ:

Πηγή: argonafplia

Όλη η επικαιρότητα