Ποδόσφαιρο

Απεβίωσε ο εμβληματικός Τζακ Τσάρλτον

Ακούστε το άρθρο

Ο παλαίμαχος αμυντικός Τζακ Τσάρλτον, ο οποίος αποτέλεσε βασικό στέλεχος τόσο της Λιντς όσο και της Εθνικής Αγγλίας απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών.

Μία από τις μεγάλες μορφές του Βρετανικού ποδοσφαίρου, ο Τζακ Τσάρλτον, απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 85 ετών. Πρόκειται για μία από τις εμβληματικές μορφές του Βρετανικού ποδοσφαίρου και μέλος της Εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο το 1966.

Σε όλη του την καριέρα αγωνίστηκε στην Λιντς με την οποία μέτρησε 773 συμμετοχές, περισσότερες από κάθε άλλων, αλλά και 96 γκολ. Με τη φανέλα της κατέκτησε μεταξύ άλλο το πρωτάθλημα της περιόδου 1968-69, αλλά και δύο Κύπελλα Διεθνών Εκθέσεων το 1968 και το 1971.

Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική. Κάθισε στους πάγκους των Μίντλεσμπρο, Σέφιλντ, Νιουκάστλ, ενώ για μία δεκαετία ήταν στον πάγκο της Ιρλανδίας την οποία οδήγησε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα.

Δίχως αμφιβολία το συμβάν που σημάδεψε την καριέρα του ήταν ένα φιλικό ματς ανάμεσα στην Ιρλανδία όταν εκείνος ήταν στον πάγκο της και την Αγγλία. Οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν οι χειρότερες δυνατές και ο αγώνες δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού ένα γκρουπ Άγγλων νέο-ναζί οπαδών ξεκίνησαν επεισόδια που οδήγησαν στη ματαίωσή του αγώνα, βρίζοντας παράλληλα χυδαία τον Τζακ Τσάρλτον.

via

Όλη η επικαιρότητα