Πολιτική

Απειλή Μητσοτάκη για μοντέλο Θάτσερ στο ελληνικό ποδόσφαιρο (vid)

Μιλώντας από το Βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός πήρε θέση για τα όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους υπεύθυνους των ομάδων να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη συγκυρία, «διαφορετικά οι ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους από τα έσοδα τους. Σε περίπτωση που το άρρωστο αυτό κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Σούπερ Λίγκα γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά να έχουμε αυτό το πρωτάθλημα».

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός πήρε θέση για τα όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και προανήγγειλε πολιτικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του παρελθόντος. Συγκεκριμένα είπε: «Προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα και για το πώς οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Ο  Έλληνας πρωθυπουργός απαντώντας στον  κ. Τσίπρα είπε ότι «όλοι περνάμε σε αυτό το αξίωμα δύσκολες ώρες, αλλά έχουμε πιο σοβαρά πράγματα κύριε Τσίπρα από το ποδόσφαιρο να ασχοληθούμε. Ξεκινήσατε την ομιλία σας λέγοντας ότι οι Έλληνες πολίτες ανησυχούν. Υπάρχει όντως μία διάχυτη ανησυχία και για την κατάσταση εξωτερικά ζητήματα και για το προσφυγικό –  είναι απολύτως λογικό. Όμως, κύριε Τσίπρα στην ελληνική κοινωνία υπάρχει και το αίσθημα της αισιοδοξίας και της εμπιστοσύνης».

Απαντώντας για το ζήτημα του ποδοσφαίρου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «πράγματι ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο,  αλλά δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι όμως ένα ζήτημα και πρέπει που πρέπει να συζητηθεί και πράγματα τις τελευταίες ημέρες έβγαλα στην επιφάνεια μία μίζερη επικαιρότητα. Το διαπίστωσα και εγώ με θλίψη. Μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα η οποία μάλιστα αφού προκαλείται στα γήπεδα τώρα απειλεί να απλωθεί και στην κοινωνία. Διχάζουν ακόμη και με όρους γεωγραφίας. Αυτά είναι φαινόμενα που κρατούν 20 χρόνια για το ελληνικό ποδόσφαιρο και καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε να μετατραπεί η κοινωνική ζωή σε μία ποδοσφαιρική αρένα να αποκρούσουμε κάθε δικαστικό σχέδιο. Χθες η κυβέρνηση ψήφισε μία νομοθετική ρύθμιση για τη γνωμοδότηση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σας ρωτώ λοιπόν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτήν τη διάταξη;  Δεν μιλάμε για μία πολιτική διευθέτηση αλλά για μία παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι για την υπόθεση, για την οποία θα επιληφθεί τελικά η αθλητική δικαιοσύνη. Η πολιτεία λειτούργησε με κριτήρια κοινωνικά και όχι οπαδικά και με πυξίδα την ενότητα των πολιτών. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η οποία επαναφέρει στο μυαλό όλων παλαιούς όρους όπως νταβατζήδες και διαπλοκή. Όμως φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεσή μας και έτσι κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία».

via

Όλη η επικαιρότητα