Ζώα

Απειλεί τους πάντες για τα γέρικα σκυλιά που φιλοξενεί η ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή (VIDEO)

Μια κάτοικος της Αγίας Παρασκευής προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιάσει τα 7 σκυλιά που ζουν περίπου 18 χρόνια σε περιφραγμένο μέρος στο προαύλιο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή ως «αγριόσκυλα» και ως την νούμερο ένα όχληση για τους κατοίκους, ενώ ούτε αυτό ισχύει.

Μάλιστα με επιστολή που υπογράφει μόνο εκείνη και έστειλε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και στην διοίκηση της ΕΡΤ στις 23 Νοεμβρίου 2016 απαιτεί την απομάκρυνση τους. Xαρακτηρίζει «αποχωρητήριο σκύλων» την οδό Μανδηλαρά λες και φταίνε και γι’ αυτό τα ζώα τα οποία ζουν εντός του Ραδιομεγάρου, ενώ ταυτόχρονα μοιράζει χαρτιά – όπως αυτό που δημοσιεύουμε – στις γύρω πολυκατοικίες ζητώντας από όσους δεν θέλουν τα ζώα να επικοινωνήσουν μαζί της για να διώξουν τα σκυλιά από την ΕΡΤ, όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Το σημείωμα που μοιράζει στις γύρω πολυκατοικίες η ενοχλημένη…

Η Ντίνα Μπουλούμπαση, που είναι αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής, εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κάλεσε πριν από μερικούς μήνες τον σύλλογο τους να αναλάβει (!) τα σκυλιά, γι’ αυτό και εκείνη ζήτησε με την σειρά της να δει τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή.

Εντούτοις κατάφερε να συναντηθεί με τον Κωνσταντίνο Γόντικα, διευθυντή Διοικητικής Μέριμνας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για να βγει κονδύλι για την σίτιση των ζώων – και τελικά το έκανε αφού πλέον αγοράζονται 4 τσουβάλια σκυλοτροφής κάθε μήνα – καθώς όπως του εξήγησε η εκπρόσωπος του φιλοζωικού του εξήγησε ότι μπορούν πια εκείνοι να επωμίζονται αυτά έξοδα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε τον αγώνα που έκανε και συνεχίζει να κάνει όλα αυτά τα χρόνια κυρίως η συνταξιούχος υπάλληλος της ΕΡΤ Βιργινία Ξεκινάκη, που είχε αναλάβει για πάρα πολλά έτη όλο το κόστος για την φροντίδα τους (εμβόλια, στειρώσεις, αποπαρασίτωση), η οποία όπως είναι λογικό δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει σε όλα και γι’ αυτό ζήτησε τη συνδρομή του φιλοζωικού.

Η επιστολή προς την ΕΡΤ και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής…

Η κα Μπουλούμπαση μας εξήγησε ότι κάλεσε την τόσο ενοχλημένη καταγγέλλουσα για να δει τι πραγματικά έχει να της πει – η οποία ενοχλείται από κεραίες, κλιματιστικά και γενικώς ό,τι υπάρχει στην ΕΡΤ – και από την κουβέντα που είχαν κατάλαβε ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μάλλον δεν είναι πολύ καλά και έχει στοχοποιήσει τα σκυλιά. Μάλιστα κατά την επίσκεψη της κας Μπουλούμπαση στις πολυκατοικίες που βρίσκονται στο πίσω μέρος της λεωφόρου Μεσογείων στην οδό Μανδηλαρά διαπίστωσε ότι άλλοι ένοικοι δεν έχουν πρόβλημα και δεν ακούν τα όσα ενοχλητικά η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι ακούει.

Δυστυχώς, όπως τελικά διαπιστώνουμε από όσους έχουν μιλήσει μαζί της, πρόκειται για ακόμα έναν εμμονικό άνθρωπο που βάζει στο στόχαστρο 7 ζώα, αυτά τα πλάσματα που κάποιος – όταν ήταν μωρά – πέταξε πάνω από την περίφραξη του Ραδιομεγάρου για να φορτώσει τις ευθύνες του σε άλλους. Και το κατάφερε αφού αυτοί οι άλλοι τα ανέλαβαν και τα φροντίζουν εδώ και τόσα χρόνια.

Θυμίζουμε πως τα ζώα παρέμειναν στη θέση τους και φροντίζονταν παρά τις δυσκολίες και τα δύο χρόνια που ήταν σε εξέλιξη ο μεγαλειώδης αγώνας κάποιων εργαζόμενων, ώστε η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή, παρά το λουκέτο και το μαύρο από την συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στο βίντεο που ακολουθεί και τραβήξαμε το 2013 θα δείτε τα σκυλιά του Ραδιομεγάρου (άλλωστε έτσι είναι και τώρα) και να διαπιστώσετε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν είναι πραγματικά καλές.

Πηγή: https://www.zoosos.gr/

Όλη η επικαιρότητα