Ελλάδα

Απειλείται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Ακούστε το άρθρο
Σύγχυση γύρω από τη δυνατότητα άμεσης καθιέρωσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έφερε η χθεσινή κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών και την Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. Η απόφαση του σωματείου για αναστολή της έκδοσης «έξυπνου» εισιτηρίου στα εκδοτήρια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου έφερε την οργισμένη αντίδραση του υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος προειδοποίησε με παραπομπή στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης για όποιον υπάλληλο αρνηθεί σε πολίτη την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή κάρτας.

«Το Σωματείο μας, αφού εξέτασε τη διαμορφωθείσα κατάσταση, αποφάσισε να σταματήσει η πιλοτική εφαρμογή του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου» μέχρι την επίλυση των προβλημάτων. Αντίθετα, θα συνεχιστεί κανονικά η έκδοση «χάρτινου» εισιτηρίου για να εξυπηρετηθεί απρόσκοπτα ο επιβάτης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑ.ΣΥ..

Η αντίδραση των εργαζομένων «έσπρωξε» στην πλήρη επικράτηση ουσιαστικά από το Νοέμβριο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μόνο που εγείρεται πλήθος ερωτημάτων που αφορούν στο κατά πόσο ο ΟΑΣΑ είναι έτοιμος να προχωρήσει στην κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου. Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του υπουργού, από σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικές κάρτες κι όχι πια οι γνωστές χάρτινες, ενώ από το τέλος του μήνα εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα