Απίστευτη ταλαιπωρία πρώην κτηνοτρόφου στο Πλουτοχώρι – Ανάπηρος κατά 80% και δεν μπορεί να πάρει ούτε ΚΕΑ

Εν έτει 2020, η διαδικασία για την απονομή μιας σύνταξης δεν θα έπρεπε να είναι μαραθώνιος.

«Δυστυχώς κανείς δεν γνωρίζει. Κάντε υπομονή» αυτή  είναι η απάντηση   που λαμβάνει εδώ και περίπου δύο χρόνια ο Γιώργος Γεωργικόπουλος από το Πλουτοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο οποίος έχει μπλέξει «στα γρανάζια της γραφειοκρατίας» στην προσπάθεια του να λάβει την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται, αφού από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει κριθεί ως άτομο με αναπηρία 80%.

Δυστυχώς όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει, κανείς δεν μπορεί να του απαντήσει για το πότε θα καταφέρει να λάβει τη σύνταξη του, αλλά κυρίως όπως μας λέει με παράπονο, για το πότε θα τελειώσει αυτός ο οικονομικός γολγοθάς που ζει…

«Το κράτος θέλει να πληρώνουμε αλλά δεν ενδιαφέρεται για το πως θα επιβιώσει ένα άτομο με αναπηρία…».

Βλέπετε το αλαλούμ που επικρατεί στο σύστημα απονομής τόσο των αναπηρικών συντάξεων όσο και των κανονικών, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού.

Πάντα εις βάρος των πολιτών.

Πως αλλάζει η ζωή….σε μία στιγμή

Μία στιγμή πολλές φορές είναι αρκετή για να αλλάξει την ζωή σου μια για πάντα.

Έτσι και στην περίπτωση του Γιώργου Γεωργικόπουλου, που μέσα  σε μία στιγμή είδε την ζωή του να αλλάζει και να ξεκινά για αυτόν ένας αγώνας επιβίωσης σε όλους τους τομείς.

Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

Το 2011, ασκώντας το επάγγελμα του κτηνοτρόφου, κατά την διάρκεια σφαγής ενός προβάτου προσβάλλεται από μελιταίο πυρετό.

Και εδώ ξεκινά η μάχη του για την ζωή του, για να κρατηθεί στην ζωή, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Μία μάχη που αντιμετωπίζει με πολλή δύναμη και χαμόγελο, παρά τις αμέτρητες μέρες παραμονής του και νοσηλείας ακόμα και στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Δυστυχώς τα προβλήματα που του προκάλεσε η ασθένεια αυτή είναι πάρα πολλά και ακόμα και σήμερα προσπαθεί μέσα από φαρμακευτική αγωγή να κρατηθεί, σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο.

Η προσβολή από μελιταίο πυρετό του προκάλεσε νεφρωσικό σύνδρομο και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Επίσης αναγκάστηκε να κάνει επέμβαση τοποθέτησης μοσχεύματος βιολογικής βαλβίδας , προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις  που του  προκάλεσε η  λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα.

Η περιπέτεια της υγείας του συνεχίζεται όμως, με ισχαιμικά επεισόδια αλλά και επιληπτικές κρίσεις.

Και μέσα σε όλο αυτόν τον αγώνα που δίνει, έχει να αντιμετωπίσει και την γραφειοκρατία….

«Δυστυχώς λόγω των προβλημάτων που έχω δεν μπορώ να εργαστώ και δεν έχω εισόδημα. Μάλιστα λόγω κάποιον διατάξεων δεν μπορώ ούτε το ΚΕΑ να λάβω. Αυτό που ζητώ είναι να μου απαντήσουν αν και ποτέ θα λάβω την αναπηρική σύνταξη που δικαιούμαι, αλλιώς να κάνω προσπάθεια να λάβω κάποιο προνοιακό επίδομα» επισημαίνει ο κ Γεωργικόπουλος.