Μεσσηνία

Απίστευτο: Την έθαψαν σε λάθος τάφο στη Μεσσήνη

Ακούστε το άρθρο

Ενα μακάβριο λάθος που έκαναν οι υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης πριν 3 χρόνια, κλήθηκε να αποκαταστήσει στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οπως έγινε γνωστό, ειδικότερα, το λάθος αυτό αφορούσε την ταφή μιας γυναίκας, στο Νεκροταφείο της Μεσσήνης, σε οικογενειακό τάφο τρίτων. Το λάθος αυτό διαπιστώθηκε σχετικά γρήγορα τότε, ωστόσο -με τη συναίνεση και των ιδιοκτητών του τάφου- το τότε Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνει η σορός για την καθορισμένη από τον κανονισμό λειτουργίας του κοιμητηρίου τριετία, μετά την οποία ο τάφος θα έπρεπε να εκκενωθεί.

Ομως, η τριετία παρήλθε και ένα αδόκητο γεγονός, πριν μερικές ημέρες, επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο, καθώς έφυγε από τη ζωή ένα μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει ο τάφος, στον οποίον -οι υπόλοιποι συγγενείς του- επιθυμούν να ταφεί ο δικός τους άνθρωπος. Παράλληλα, οι συγγενείς της ταφείσας νεκρής, με αίτημά τους προς το δήμο, ζητούσαν να μη γίνει η εκταφή της στην τριετία, αλλά στα 5 χρόνια.

Το ζήτημα προκάλεσε τριβές μεταξύ των δύο οικογενειών, εκπρόσωποι των οποίων ήταν παρόντες στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτό το αίτημα των συγγενών της νεκρής.

Το Σώμα, αποδεχόμενο την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για διετή παράταση της ταφής και ανέθεσε στην πιο πάνω υπηρεσία να χειριστεί στο εξής την περίεργη αυτή υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της οικογένειας της ταφείσας δήλωσε ότι θα προβούν στις νόμιμες διαδικασίες, παρατήρησε ωστόσο ότι το λάθος είναι αποκλειστικά του δήμου, ο οποίος -όπως δήλωσε- δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε εκταφή, με βάση τον κανονισμό του νεκροταφείου.

eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα