Ηλεία

Απίστευτες σκηνές έζησε η Νέα Φιγαλεία στην τελετή λήξης του σχολικού έτους

screenshot_3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτες σκηνές έζησε χτές η Νέα Φιγαλεία και οι δεκάδες κάτοικοι που βρέθηκαν στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο με τίτλο “ΜΠΑΧΑΛΟ – ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ Σημειώσατε 1”, γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον καθηγητή Χρήστο Χαχόλο και με ηθοποιούς μαθητές του γυμνασίου και του δημοτικού σχολείου της πόλης.

Η παράσταση ήταν βασισμένη πάνω στο θέμα: Διαζύγιο Αλά Ομηρικά στο Μπαχαλοδικείον.Ήταν άκρως εντυπωσιακή και μάλιστα προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων κατοίκων της πόλης που τίμησαν και στήριξαν τον καθηγητή και τους μαθητές του στη προσπάθειά τους να διασκεδάσουν τον κόσμο σε μια εποχή που οι καιροί είναι δύσκολοι. Και όμως αυτό που έζησαν όσοι παρακολούθησαν την παράσταση δεν έχει προηγούμενο τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία! Απίστευτες σκηνές γέλιου συνοδεία μεγάλων ελληνικών επιτυχιών όπως του Βασίλη Τερλέγκα, της Πέγκης Ζήνα και του Γιάννη Βασιλείου που ξεσήκωναν τον κόσμο. Απίστευτες σκηνές από τους μικρούς ηθοποιούς να παίζουν τέλεια τον ρόλο τους και να προσφέρουν άφθονο γέλιο.

Μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησαν πραγματικά απίστευτες σκηνές! Ο κόσμος να καταχειροκροτάει όρθιος τους μαθητές και κυρίως τον Καθηγητή Χαχόλο.Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που φώναζαν και συνθήματα για να δώσουν θάρρος στον καθηγητή να συνεχίσει το έργο του και το λειτούργημά του στο σχολείο. Ακόμα πιο απίστευτες σκηνές, όταν κάτοικοι και παιδιά σήκωσαν στα χέρια τους τον καθηγητή και τον πετούσαν στον αέρα. Επίσης κάτοικοι απλοί πολίτες και ηλικιωμένοι σε κλίμα συγκίνησης χαιρετούσαν και φιλούσαν τον καθηγητή δίνοντάς τους θερμά συγχαρητήρια για αυτό που έζησαν, για αυτά που τους έκαναν να ξεχάσουν τις δυσκολίες και να ξεσπάσουν σε γέλια. Νέοι και ηλικιωμένοι “έπεσαν” πάνω στον καθηγητή για των συγχαρούν για το λειτούργημά του. Ακόμα και πρόεδροι φορέων και συλλόγων της Νέας Φιγαλείας έτρεξαν να αγκαλιάσουν και να συγχαρούν τον καθηγητή που σε κάποια πράγματα ίσως να έχει παρεξηγηθεί από μερικούς.

Πραγματικά απίστευτες σκηνές. Μάλιστα το γλέντι έκλεισε υπό τους ήχους της Τσαμπά και της Έφης Θώδη όπως και άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης αυτής ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας και η Δ.Ε.Ο.Φ ενώ υποστηρικτής το ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Παραβρέθηκαν επίσης πρόεδροι συλλόγων και φορέων από τα Πετράλωνα την Φασκομηλιά και τη Νέα Φιγαλεία.

Όλη η επικαιρότητα