Ηλεία

Από απόπειρα, καταδικάστηκε για σωματική βλάβη 70χρονος από Πηνεία

Ακούστε το άρθρο

Σε επικίνδυνη σωματική βλάβη μετατράπηκε η κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας για έναν 70χρονο από την Πηνεία, ο οποίος δικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου για τους πυροβολισμούς  ενάντια του γιου της συζύγου του!

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Δεκέμβριο 2017, όταν ο 70χρονος φέρεται να λογομάχησε με τον 40χρονο γιο της συζύγου του έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με την δικογραφία, κατά την λογομαχία πήρε μια κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε δύο φορές κατά του 40χρονου, καταφέρνοντας να τον τραυματίσει, πριν το θύμα τραπεί σε φυγή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης – δικηγόρος Αμαλιάδας κ. Μάκης Παπαγιαννόπουλος ζήτησε από το ΜΟΔ την μεταβολή της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, στηριζόμενος στην δικογραφία.

Το ΜΟΔ Ζακύνθου αποδέχθηκε τον αυτοτελή ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισης και τελικά έκρινε  ένοχο τον 70χρονο  για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Το Δικαστήριο δέχτηκε  και το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου που ζήτησε ο δικηγόρος του, επιβάλλοντας  συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή.

Όλη η επικαιρότητα