Ηλεία

Από χθες… «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022»!

Ξεκίνησε από χθες η φάση εκτέλεσης της μεγάλης άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος 2022».
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε από χθες η φάση εκτέλεσης της μεγάλης άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος 2022» που πραγματοποιείται στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας, με τη συμμετοχή αρκετών χωρών.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο αντικειμενικός σκοπός της άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) του Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό και επιβεβαιώνει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την Πολεμική Αεροπορία.

Ειδικότερα οι αποστολές της άσκησης που θα διεξάγεται έως τις 7 Απριλίου, αφορούν επιθετικές επιχειρήσεις αντεπίθεσης, αμυντικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις αντεπίθεσης επιφανείας με τη συνδρομή της Αεροπορικής Δύναμης σε Χερσαίες και Θαλάσσιες Επιχειρήσεις, αποστολές αναγνώρισης, αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης, αποστολές εναντίον Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων και αποστολές Προστασίας Στόχων Υψηλής Αξίας.

Να σημειωθεί ότι στον Ηνίοχο 2022 συμμετέχουν εκτός από μεγάλο αριθμό αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας και αεροσκάφη από τις χώρες Γαλλία με αεροσκάφη Rafale και AEW, ΗΠΑ με αεροσκάφη F-15 και MQ-9, Ισραήλ με αεροσκάφη F-16, G-550 και B707, Ιταλία με αεροσκάφη Tornado, Κύπρος με ελικόπτερο AW139 και Σλοβενία με PC-9.

Το μεγάλο διεθνές αποτύπωμα της άσκησης «Ηνίοχος 2022» επισημαίνεται από την προγραμματιζόμενη παρακολούθηση της άσκησης με προσωπικό από την Αλβανία, την Αίγυπτο, την Αυστρία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, τον Καναδά, την Κροατία, το Κουβέιτ, το Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία.

Όλη η επικαιρότητα