Ηλεία

Από το ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση συστημάτων ασφαλείας στα λιμάνια – Ημερίδα με την συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Ευρεία σύσκεψη για τη χρηματοδότηση της προμήθειας και της εγκατάστασης συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη.

Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του ΔΛΤΠ κ. Λεων. Βαρουξής, ο Αντιπρόεδρος κ. Διον. Αντωνόπουλος, ο Αντιπλοίαρχος ε.α. κ. Ζώης Υφαντής ΠΝ (άμισθος σύμβουλος του ΔΛΤΠ επί θεμάτων ασφαλείας), ο Τεχνικός Σύμβουλος κ. Κων. Μυλωνάς καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Arion Plus» (συμβούλου Ασφαλείας του ΔΛΤΠ) κ. Δημ. Ταγκαλάκης.

Ο κ. Λαμπρίδης και ειδικοί υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, παρουσίασαν και ανέπτυξαν πρόγραμμα – σχέδιο για την πραγματοποίηση από τους φορείς διοίκησης των Ελληνικών λιμένων, έργων προμήθειας εξοπλισμού εφαρμογής του κώδικα ISPS με πλήρη χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ μέσω ΕΣΠΑ.

top

Να σημειωθεί ότι, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), ως αρμόδια για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων των διεθνών κανονισμών, είχε ζητήσει από τους Φορείς Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων (ΦΔΕΛ) να δηλώσουν τα αιτήματά τους, προκείμενου να εξασφαλίσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης από επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 26 ΦΔΕΛ που είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της γενικής γραμματείας και είχαν υποβάλει αιτήματα και προκαταρκτικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας στις λιμενικές εγκαταστάσεις αρμοδιότητάς τους ειδικότερα, εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας συμμετείχαν στελέχη της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου, της ΓΓΛΛΠΝΕ και της Διεύθυνσης Ελέγχου Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων.

Όλη η επικαιρότητα