Αρθρογραφία

Από καρδιάς: Ανδρέας Παπαδάκος – Αισιοδοξώντας για το μεγάλο του στοίχημα

Ακούστε το άρθρο

Συναντηθήκαμε στο μεγάλο Gala για τα 100 χρόνια της ελληνικής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» στη Ν. Υόρκη και γίναμε φίλοι από την πρώτη στιγμή. Με εντυπωσίασε που μιλούσε για όλα και νοιαζόταν για όλα, για τον τόπο του, την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Αμαλιάδα.

Eίναι ο ευφυέστερος συνομιλητής που συνάντησα ποτέ. Είναι ο άνθρωπος με το αστείρευτο χιούμορ. Η διεισδυτικότητά του σε οποιοδήποτε θέμα θίξει κανείς, αλλά και η αναλυτική ματιά του στα πράγματα, σε κάνουν να αποζητάς τη γνώμη του σε όλα τα θέματα.

Τον ενδιαφέρει να αναλύει το χρονικό κάθε γεγονότος και να συνδράμει στην επίλυσή του. Πάθος του είναι η πόλη που μεγάλωσε, η Αμαλιάδα και οι άνθρωποι της. Είναι η λέξη που δεν ξέχασε ποτέ, όταν στα 15 του χρόνια πήγε στον Καναδά. Η ψυχή του, η καρδιά του, η ζωή του ήταν πάντα εδώ, στρατευμένος στο καλό του τόπου του.

Η πρώτη λέξη που τον ενδιαφέρει είναι η ελευθερία, η δεύτερη η τάξη, η τρίτη ο προγραμματισμός, η τέταρτη ο συντονισμός, η πέμπτη η τελειομανία και η υλοποίηση, για να έλθει στο τέλος η ομορφιά του αποτελέσματος. Την ομορφιά ο πανέξυπνος Ανδρέας Παπαδάκος θέλει να τη βρίσκει στην ψυχή των ανθρώπων, να ψάλλει μαζί τους ύμνους και να γιορτάζει μαζί τους τη νίκη τους στα θέματα που απασχόλησαν και τον ίδιο. Σαν άνθρωπος ο Ανδρέας Παπαδάκος, έχοντας την πιο μεγάλη καρδιά είναι αισιόδοξος.

Όταν γύρω του υπάρχουν γεγονότα που αποσυντίθενται, αυτός μένει καίριος αγωνιστής, επιλέγοντας τη δύναμη ψυχής του, ώστε να αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή των ανθρώπων που του ζητούν τη βοήθειά του.

Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι το μεγάλο του στοίχημα, και ελπίζει ότι θα καταφέρει για την Αμαλιάδα. Τον παρακολουθούμε καθημερινώς, νιώθουμε την αγάπη του και το πάθος του για αυτόν τον ιερό σκοπό και πιστεύουμε ότι αν βάλει κάποιος στόχο στη ζωή του και πιστά αφοσιωθεί σε αυτόν, ποτέ δεν χάνει. Πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ο Ανδρέας.

Όλη η επικαιρότητα