Αρθρογραφία

Από καρδιάς: Προσπαθούν για τον τόπο τους…

Πιστεύουμε ότι η πιο στρατηγική «επένδυση» είναι αυτή του δρόμου Πατρών – Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Καλή σας μέρα αγαπημένοι μου

Στον απόηχο του OLYMPIA FORUM ΙΙ, ενός θεσμού πλέον, που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, την τιμητική τους είχαν οι αναφορές στην εθνική στρατηγική για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αναμφίβολα, το φως των εργασιών του συνεδρίου έπεσε και σε θέματα που μας απασχολούν στη δική μας περιφέρεια, την τόσο εγκαταλελειμμένη…

Στόχος του Ομίλου Βαρουξή ήταν και είναι αυτές οι αναφορές να μην μείνουν στα χαρτιά αλλά να έχουν αποτέλεσμα. Να γίνουν γνωστά στην κεντρική πολιτική σκηνή ώστε να φτάσουμε μεσοπρόθεσμα στην υλοποίησή τους.

Πιστεύουμε ότι η πιο στρατηγική «επένδυση» είναι αυτή του δρόμου Πατρών – Πύργου.

Έχει την πιο μεγάλη σημασία, καθώς η δρομολόγησή του  θα έχει πολλαπλασιαστικά ωφελήματα και θα εξυπηρετεί τον Τουρισμό και όχι μόνο.

Όχι άλλη υποβάθμιση λοιπόν στην περιοχή μας, όχι άλλο φρένο στην ανάπτυξή μας. Η Ηλεία είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, έχοντας ως εφαλτήριο ανάπτυξης την Αρχαία Ολυμπία.

Ήσαν πολύ συμαντικές οι αναφορές από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον χαιρετισμό του στο Forum. Τα λόγια του μας γεμίζουν αισοδοξία αναμένοντας προτάσεις και αποφάσεις που πρέπει να προωθηθούν.

Ο Όμιλος Βαρουξή αφουγκράζεται τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας και από εδώ ξεπήδησε η δημιούργησε του OLYMPIA FORUM.

Ο πρόεδρός του Λευτέρης Βαρουξής, μαζί με τον Σάκη Βαρουξή εκδότη πλέον της εφημερίδας «Πατρίς», νιώθουν βαθιά μέσα στις καρδιές τους το τι σημαίνει Πατρίδα.

Να προσφέρεις για μια κοινωνία σχέσεων, αγάπης και δημιουργίας και όχι μια κοινωνία ανθρώπων που ζούν στην άγνοια και στην αμφισβήτηση.

Με τη λογική της προσπάθειας και της δράσης για το «καλό» του τόπου που γεννήθηκαν.

Με την αίσθηση του χρέους ότι οφείλουν να βοηθήσουν τον τόπο αυτόν, τον χαρισματικό, που ευλογήθηκε από τον Θεό αλλά όχι από κατά καιρούς εκπροσώπους του.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι πρότυπα ενδυνάμωσης της συνεργασίας αποτελούν ο κ.κ. Συμεών Τσομώκος και Γιάννης Θωμάτος που έχουν το χάρισμα της θετικής αύρας, της ζωντάνιας στα πρόσωπά τους και  αυτοπεποίθηση στο χαμόγελό τους, που στηρίζονται στη σκληρή τους δουλειά που κατέβαλαν και συνετέλεσε στη μεγάλη επιτυχία του Οικονομικού Forum των Δελφών.

Όλη η επικαιρότητα