Από καρδιάς: Ζωή και στιγμές

Share

Κυριακή μέρα ξεκούρασης και περισυλλογής, για όσα συνέβησαν μέσα στην εβδομάδα. Δύσκολα, στενάχωρα, αληθινά και πολλά απρόσμενα. Κάθε φορά τα προβλήματά της Πυργιώτικης κοινωνίας και της Ελλάδας, που ακούμε καθημερινά, μας αγγίζουν… Τα ακούμε, τα βλέπουμε, τα κρίνουμε…

Αχ, αυτή η ζωή μας, που είναι γεμάτη από αγώνα, προσπάθεια, επιμονή και ελπίδα…

Τούτη την εβδομάδα ήσαν πολλά που μας έκαναν να σκεφτούμε για τη ζωή με πρώτο τη δοκιμασία της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά. Σοκ για όλες εμάς τις γυναίκες που την είχαμε πρότυπο δύναμης και ζωής.

Την είχα συναντήσει πολλές φορές, μας ένωσε από την πρώτη στιγμή, η μάχη για την ζωή τους με τον καρκίνο που έδιναν οι μανάδες μας με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο χρόνο. Δεν θέλω να σκέπτομαι παρά να ευχηθώ και να προσεύχομαι για την υγεία της. Γιατί όταν έχεις το πρότυπό σου τόσο ψηλά δεν θέλεις ποτέ να το χάσεις…

Πιστεύω ότι με τη δύναμη του Θεού και τις θετικές σκέψεις για εκείνη, να την δούμε και πάλι να μας διδάσκει ότι η δύναμη της θέλησης για ζωή και η δική μας για εκείνη, θα νιώσει ότι όλοι την αγαπάμε και της ευχόμαστε να είναι και πάλι κοντά μας.

Η ζωή έχει και τις εικόνες της χαράς που τις βλέπουμε, τις ακούμε και τις σημειώνουμε όπως αυτή η φωτογραφία που βλέπετε από τον γάμο των αγαπημένων μας και πολύ γνωστών, του ταλαντούχου τραγουδοποιού Κώστη Μαραβέγια και της πανέμορφης ηθοποιού Τόνιας Σωτηροπούλου. Όμορφες στιγμές, όμορφα πρόσωπα με τη ζωντάνια στην όψη τους αλλά και στις καρδιές τους απλά και πολύ απλά με λίγους καλεσμένους, είπαν το πιο δυνατό «ΝΑΙ» για τη ζωή τους όταν ο αντιδήμαρχος Ύδρας στο ξενοδοχείο «Ύδρα» τους ρώτησε «θέλεις να έχεις σύζυγό τον Κωστή;», «θέλεις να έχεις σύζυγό σου την Τόνια;».

Το «ΝΑΙ» ήλθε με τους δύο να κοιτάζουν βαθιά στα μάτια ο ένας τον άλλον, τόσο βαθιά σαν να κάνουν όνειρα ζωής σε μια ματιά. Έτσι έγιναν όλα. Απλά με λίγους καλεσμένους αλλά ουσιαστικά.

Η συνέχεια για εμάς, δεν είναι αυτό που είδαμε στις φωτογραφίες του γάμου τους αλλά αυτό που ο βαθιά ερωτευμένος Κώστας Μαραβέγιας έκανε όλες τις γυναίκες αυτού του κόσμου να θαυμάσουν στο πρόσωπό του, τον χαρακτήρα του, τον άνθρωπο Κωστή Μαραβέγια.

Λόγια καρδιάς που τον θαυμάζουμε για τη διάθεση του να τα μοιραστεί μαζί μας.

Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος των γυναικών όταν άνθρωποι σαν τον Κωστή Μαραβέγια θα ήταν κοντά στη γυναίκα της καρδιάς τους που την διάλεξαν για να κάνουν οικογένεια;

Όλα θα ήσαν αλλιώτικα, όλα θα ήσαν χαρούμενα και ευτυχισμένα. Τι μας διδάσκει αυτός ο άνθρωπος – πρότυπο για την κοινωνία που θέλει να έχει ισορροπίες; Γιατί βάζει τη γυναίκα του στο πιο μεγάλο ύψος της καρδιάς του, να δέχεται την ευτυχισμένη ζωή που νιώθει γι’ αυτή.

Κράτησα τα λόγια του, τα αφιερώνω σε όλους, για να κρίνετε την ίδια τη ζωή σας. Κρατήστε τα, θα σας συγκινήσουν. Εμείς τα κρατήσαμε για φυλαχτό πιστεύοντας σε  μια κοινωνία καλύτερη με αρχές και αξίες…

«Τόνια, υπέροχη σύζυγέ μου πια, εδώ μπροστά στον κόσμο και δημόσια, σαν ένας ρομαντικός ταπεινός ινφλούενσερ, υπόσχομαι να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είσαι ευτυχισμένη. Θα προστατεύω την ελευθερία σου, την ανεξαρτησία σου και το άναρχο πνεύμα σου που πρώτο ερωτεύτηκα, θα είμαι δίπλα σου και θα γιορτάζω κάθε στιγμή τη συνάντησή μας.Χωρίς καμία ταύτιση, χωρίς καμία κτητικότητα, μόνο με αγάπη και ανιδιοτέλεια. Γιατί είσαι ένα θαύμα.»