Ελλάδα

Από λεπτό σε λεπτό στον ανακριτή Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος – Τι θα υποστηρίξουν στις απολογίες τους (νεότερο)

anakritis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται, στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθούν στον ανακριτή οδηγούνται σε λίγη ώρα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί αύριο και ο υπαρχηγός του, Νίκος Παππάς, την Πέμπτη.

Οι τρεις, στους οποίους το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποδίδει διευθυντικό ρόλο, αναμένεται να υποστηρίξουν πως δεν αναγνωρίζουν το κατηγορητήριο και πως η δίωξή τους είναι πολιτική και παράνομη γιατί πρωτίστως θα έπρεπε να έχει αρθεί η βουλευτική τους ασυλία.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, στον οποίο το πόρισμα Βουρλιώτη αναφέρει ότι είναι ο επιχειρησιακός αρχηγός της Χρυσής Αυγής, εκείνος που εκπαίδευε τα μέλη της οργάνωσης και έκρινε το αν κάποιος θα “ανέβαινε” στην ιεραρχεία για να γίνει μέλος “κλειστού πυρήνα” τοπικών οργανώσεων.

Όπως και οι Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος έτσι και ο Ηλίας Κασιδιάρης πρόκειται να αρνηθεί τα πάντα και να υποστηρίζει πως ο μόνος ρόλος που έχει στο κόμμα είναι αυτός του εκπροσώπου Τύπου.

Δρακτόντεια μέτρα για… 50 χρυσαυγίτες

Κάλεσμα στα μέλη της να συγκεντρωθούν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων για να στηρίξουν τους βουλευτές που θα οδηγηθούν στον ανακριτή έστειλε, μέλων της ιστοσελίδας της, η Χρυσή Αυγή. Αλλά όπως και το πρωί του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ, λίγοι… υπάκουσαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Οι δρόμοι γύρω από τα δικαστήρια παραμένουν ανοιχτοί αφού μόλις 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία που βρίσκεται απέναντι από την Ευελπίδων. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τους περιφρουρεί και δεν τους αφήνουν να περάσουν απέναντι.

Στο κτίριο έξι, όπου θα οδηγηθούν οι Κασιδιάρης, Παναγιώραρος, Λαγός και Μίχος υπάρχουν μόνο δημοσιογράφοι και μερικοί υποστηρικτές.

ΕΥΠ: Έχει πολλά ράμματα για τη γούνα του… Λαγού

Το προφίλ στο σκληρού χρυσαυγίτη βουλευτή της Β’ Πειραιά σχηματίζει εδώ και χρόνια ολόκληρο φάκελο στις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Για μεθόδους που ταιριάζουν σε νονούς της νύχτας, ξέπλυμα χρήματος και άλλα πολλά φαίνεται πως είχε μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας και της ΕΥΠ ο Ι. Λαγός.
Μέχρι και στοιχεία για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον νεαρών γυναικών έχει ο φάκελος του Ι. Λαγού.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα Νέα το παρελθόν του περιλαμβάνει … πολλά.
Γίνεται αναφορά από τις υπηρεσίες ασφαλείας σε ξέπλυμα χρήματος. Ο Λαγός αναφέρεται μεσολαβεί στο να σπάσουν επιταγές με ποσοστό.

Υπάρχουν σε βάρος του ενδείξεις ότι σχετίζεται με κύκλωμα διακίνησης και εκμετάλλευσης γυναικών.
Άλλη αναφορά λέει πως ο Ι. Λαγός υπήρξε ένοπλος φρουρός σε τάνκερ γνωστού επιχειρηματία στην επικίνδυνη λόγω Πειρατείας ζώνη.
Στις αναφορές της ΕΥΠ γίνεται λόγος για συνεργασία του με άλλο άτομο από τον χώρο της Χρυσής Αυγής και μάλιστα με άτομο που υπήρξε επίσης υποψήφιος στο Νομό Αττικής, αλλά και για συνεργασία του με τον πρώην οδηγό του Ν. Μιχαλολιάκου ο οποίος αναφέρεται ότι τον ενημέρωνε για τις κινήσεις της αστυνομίας.

Όλα αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνονταν για χρόνια, ο φάκελος περιλαμβάνει πολλά περισσότερα στοιχεία, ωστόσο φαίνεται ότι τα πάντα άλλαξαν μετά τις εκλογές.
Ο μέχρι τότε στόχος της ΕΥΠ, έγινε μέσα σε μια νύχτα προστατευόμενος… λόγω βουλευτικής ιδιότητας.

Όλη η επικαιρότητα