Κόσμος

Από ψυγειοκαταψύκτη ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στο Λονδίνο

Ακούστε το άρθρο

Από ψυγειοκαταψύκτη, που δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, ξεκίνησε η φωτιά στον πύργο Grenfell στο Λονδίνο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Επίσης, ακατάλληλα είχαν κριθεί και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη μόνωση και επένδυση του κτηρίου, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία θα εξετάσει και το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών για ανθρωποκτονία.

Η πύρινη λαίλαπα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους και κατέστρεψε 151 σπίτια. Η αστυνομία τόνισε ότι η φωτιά δεν ξεκίνησε εσκεμμένα.

Το μοντέλο του ψυγειοκαταψύκτη ήταν το Hotpoint FF175BP.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατασκευαστές, αλλά και ο φορέας Ενέργειας και Βιομηχανικής Πολιτικής της Βρετανίας έχουν ενημερωθεί. Περαιτέρω δοκιμές είχαν πραγματοποιηθεί στο εν λόγω μοντέλο και δεν υπήρξε ποτέ λόγος για ανάκληση προιόντος, όπως τονίζουν.

Την υπόθεση ερευνούν 250 ειδικοί ερευνητές.

Ανακοίνωση της Whirlpool

Η εταιρεία Whirlpool δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις βρετανικές αρχές, μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι ο ψυγειοκαταψύκτης της εταιρείας Hotpoint, η οποία ανήκει στην Whirlpool, προκάλεσε την φωτιά.

Η Whirlpool ανέφερε ότι θέλει να διενεργήσει έλεγχο στη συσκευή που κατηγορείται για την πυρκαγιά, και κάλεσε τους πελάτες της που ενδεχομένως διαθέτουν τα μοντέλα FF175BP ή FF175BG ψυγειοκαταψύκτη της να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές για να αποκτήσουμε πρόσβαση στη συσκευή ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στις έρευνες που διεξάγονται. Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την θλίψη μας γι’ αυτή την φρικτή τραγωδία» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα