WEB tv Ηλεία

Από τα θρανία στην πισίνα – Ξεκίνησε το πρόγραμμα για τα δημοτικά σχολεία στο Κολυμβητήριο Αμαλιάδας (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 900 μαθητές δημοτικών σχολείων της Ηλείας θα συμμετάσχουν φέτος στο πρόγραμμα κολύμβησης που εντάχθηκε από πέρυσι στο σχολικό πρόγραμμα με απόφαση του Υπουργείου παιδείας.

Αν και καθυστερημένα το πρόγραμμα ξεκίνησε από προχθές να υλοποιείται στο δημοτικό κολυμβητήριο της Αμαλιάδας, το οποίο διατίθεται γι’ αυτό το σκοπό, προκειμένου οι μικροί μαθητές να μάθουν να κολυμπούν σωστά και παράλληλα να ασκούνται και σωστά.

Τι προβλέπεται

Πέρυσι το πρόγραμμα αφορούσε μόνο τους μαθητές της Γ’ τάξης δημοτικού, φέτος όμως επεκτάθηκε και στην Δ’ τάξη και σε πρώτη φάση ξεκίνησε να υλοποιείται σε τέσσερα δημοτικά σχολεία της Αμαλιάδας, το 1ο, 3ο, 4ο και 5ο και θα συμμετάσχουν περίπου 250 μαθητές.  Όπως εξήγησε ο καθηγητής φυσικής αγωγής και συντονιστής του προγράμματος για το νομό Ηλείας κ. Φώτης Νικολόπουλος στην επόμενη δεύτερη φάση, καθώς αναμένεται η έγκριση μετακίνησης από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας, θα συμμετάσχουν ακόμη 30 δημοτικά σχολεία της Ηλείας που βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Αμαλιάδα και αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 750 μαθητές. Με δεδομένο ότι προστέθηκε και η Δ’ τάξη στο πρόγραμμα και επειδή τα παιδιά είναι πολλά, στην επόμενη φάση θα λάβουν μέρος μόνο οι μαθητές της Γ’ τάξης.

Να ανταποκριθεί το Υπουργείο

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος έγινε χθες και το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Ο Ηλείος’ κ. Αλέξης Μανωλόπουλος, ο οποίος εξήρε την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, αφού όπως τόνισε βρισκόμαστε σε μια περιοχή με μεγάλο παραλιακό μέτωπο και τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να κολυμπούν καλά. Τόνισε δε ότι ο δήμος Ήλιδας και ο ‘Ηλείος’ πρωτοπορούν για ακόμη μία φορά, καθώς έχουν διαθέσει τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου για το πρόγραμμα, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει την απουσία του Υπουργείου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα γιατί το Υπουργείο μας είχε υποσχεθεί ότι θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα και πέρυσι και φέτος αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Ο δήμος ωστόσο σεβόμενος την αγωνία των γονέων συνδράμει από την πλευρά του και καλύπτει οικονομικά τις ανάγκες, ενώ και ο ‘Ηλείος’ κάνει ότι μπορεί, την στιγμή που έχει τεράστιες υποχρεώσεις. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσει το Υπουργείο και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Και ο υφυπουργός παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης μας είχε υποσχεθεί ένα μικρό κονδύλι από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί. Πρέπει να τα δουν αυτά τα θέματα».

Ο κ. Μανωλόπουλος επανέλαβε χθες, προκειμένου να γίνει γνωστό σε όλους, ότι στο κολυμβητήριο εκτός από τους αθλητικούς συλλόγους μπορούν να μεταβαίνουν και ενήλικες οι οποίοι μπορούν να κάνουν χρήση του κολυμβητηρίου, πληρώνοντας στον δήμο χωρίς  να χρειάζεται να απευθυνθούν σε συλλόγους.

Όλη η επικαιρότητα