Εκλογές

Από τη Νέα Φιγαλεία το έναυσμα για τον Κ.Τζαβάρα

u03a0u039bu0397u0398u039fu03a3_u039au039fu03a3u039cu039fu03a5_u039a_u039au0391u03a4u039fu0399u039au03a9u039d.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από τη Νέα Φιγαλεία και τον σπάνιο ιστορικό συμβολισμό της, δόθηκε το έναυσμα του προεκλογικού αγώνα, από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα!

Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού άλλωστε, δεν θα μπορούσε παρά να επιλέξει για το ξεκίνημα μιας αδιάκοπης πλέον περιοδείας έναν τόπο γεμάτο από ιστορία, με διάχυτο πολιτισμό στην Ελλάδα και τον κόσμο, και την μοναδική «κληρονομιά» του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνα…

Σε αυτή την πανέμορφη περιοχή, ο Κώστας Τζαβάρας ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους, και κοντά σε απλούς πολίτες που ήθελαν να τον δουν και να τον ακούσουν να τους μιλά είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε πολλά και σημαντικά θέματα.

Για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν τελικά σε εκλογές, στα επίμαχα ζητήματα που βρίσκονται και σήμερα σε εκκρεμότητα και απαιτούν σοβαρότητα και ύψιστο βαθμό ευθύνης ως προς την διαχείρισή τους, αλλά πολύ περισσότερο για εκείνα που αφορούν στον ίδιο το Νομό μας, τις ανάγκες του και τις προτεραιότητές του.

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Στην τελευταία περίπτωση, ο Ηλείος βουλευτής δέχθηκε «βροχή ερωτήσεων» από τους κατοίκους, καθώς τόσο οι ανάγκες όσο και τα προβλήματα, παραμένουν αρκετά αναζητώντας σταδιακά την επίλυσή τους, σημείο που εστίασε την προσοχή του ο πρώην Υπουργός, γνωρίζοντας ήδη τα περισσότερα από αυτά.

Προσφάτως εξάλλου ο κ.Τζαβάρας με πρωτοβουλία του, συνέβαλε καθοριστικά ώστε να προχωρήσει ένα από τα μεγαλύτερα και πολυπόθητα εδώ και πολλά χρόνια, έργο, για τους δημότες αλλά και τους διερχόμενους.

Πρόκειται για το έργο της νέας Επαρχιακής Οδού Γιαννιτσοχωρίου – Φιγαλείας  για το οποίο «έτρεξε» τις μελέτες με επίμονο ενδιαφέρον, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να δρομολογηθεί επί της ουσίας η υλοποίησή του.

Το έργο χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα από τα πιο ουσιαστικά για την νότια Ηλεία, αφού θα μειώσει αισθητά τις αποστάσεις της Φιγαλείας με τη Ζαχάρω και τις υπόλοιπες περιοχές, θα παρέχει ασφάλεια εν αντιθέσει με την σημερινή επικινδυνότητα του υπάρχοντος δρόμου, και θα δώσει τη δυνατότητα μεγαλύτερης επισκεψιμότητας στους αρχαιολογικούς και άλλους τουριστικούς χώρους της ευρύτερης ζώνης της Φιγαλείας…

 

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΑΟΥ ΕΠΙΚ. ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Αξιοσημείωτη στο μεταξύ είναι και η πρωτοβουλία του για την προώθηση του έργου ενός ακόμη θρησκευτικού θησαυρού σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, του Βυζαντινού Μοναστηριού της Ν.Φιγαλείας, έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, πρωταρχικός και μόνιμος στόχος του κ. Τζαβάρα είναι η ανάδειξη του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, θέμα που κυριάρχησε στην συζήτηση που είχεμετους κατοίκους.

Ο Ηλείος βουλευτής δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα, όσο γίνεται περισσότερο, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, θα τεθεί ο ίδιος επικεφαλής μιας προσπάθειας, συγκρότησης μεγάλου Συλλόγου αποκλειστικά για τον Επικ. Απόλλωνα, (θα αναφερθούμε εκτενώς σε άλλο ρεπορταζ) γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους κατοίκους!


ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ!!

 

Στην επίσκεψη – έναρξη της νέας προεκλογικής προσπάθειάς του ο κ. Τζαβάρας έτυχε μιας πράγματι συγκινητικής υποδοχής μέσα σε ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον όπως είναι πάντα το περιβάλλον της Φιγαλείας!

Στο πρόσωπό του άλλωστε βλέπουν έναν αντιπρόσωπό τους που δεν τους εγκατέλειψε και δεν τους αγνόησε ποτέ. Αλλά  από την θέση του είτε ως Υπουργός είτε ως απλός βουλευτής   πάλαιψε για τα ζητήματά τους  και πήρε επάνω του ορισμένα βασικά θέματα που αφορούν την περιοχή τους παρεμβαίνοντας για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην προώθησή τους.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν μαζί του ήσαν ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως – Φιγαλείας Χρήστος Βλάχος, ο πρώην αντιδήμαρχος του \ίδιου Δήμου Γιάννης Μπαμπάτσικος, ο Πρόεδρος της ΔΕΟΦ Χρήστος Καπλάνης, ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού Τάσος Αλτάνης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πολλοί κάτοικοι…..

Όλη η επικαιρότητα