Αρκαδία Αχαϊα

Από την Αγία Λαύρα 200 ποδηλάτες θα μεταφέρουν το μήνυμα της Ελευθερίας

Με αφετηρία, την Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας και με την σύμπραξη έξι Δήμων της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ανάμεσά τους και ο Δήμος Τρίπολης!
Ακούστε το άρθρο

Διακόσια χρόνια απ’ την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, διακόσιοι ποδηλάτες θα στείλουν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, το μήνυμα της Ελευθερίας, σ’ ένα συμβολικό μαραθώνιο ποδηλατικό αγώνα που τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Με αφετηρία, την Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας και με την σύμπραξη έξι Δήμων της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ανάμεσά τους και ο Δήμος Τρίπολης!

Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν απ’ την Αγία Λαύρα, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, με τελικό προορισμό την πόλη της Καλαμάτας.

«Ο Δήμος Καλαβρύτων πλαισιώνει μ’ όλες του τις δυνάμεις αυτή την εμβληματική και συμβολική διαδρομή. Μια διαδρομή που έρχεται ν’ αναδείξει τον σημαίνοντα ιστορικό ρόλο του γεωγραφικού διαμερίσματος της Πελοποννήσου στην κήρυξη, στη διάδοση και στην τελική επικράτηση της Επανάστασης. Αφετηρία η Αγία Λαύρα του Λαβάρου. Κατάληξη η Καλαμάτα. Και ενδιάμεση διαδρομή τόποι που πρωταγωνίστησαν στην Εθνική Παλιγγενεσία και πρωταγωνίστησαν», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

«Πορεία προς την Ελευθερία», είναι ο τίτλος της μαραθώνιας ποδηλατικής διαδρομής στην οποία συμπράττουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, οι Δήμοι Καλαβρύτων στην Αχαΐα, Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης στην Αρκαδία και Οιχαλίας και Καλαμάτας, στην Μεσσηνία. Μαζί με την στήριξη και την πολύτιμη σύμπραξη των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

«Στα Καλάβρυτα, στην Καλαμάτα, στη Τρίπολη, στο Ναύπλιο, σε κάθε σπιθαμή του ιστορικού Μοριά, διαδραματίστηκαν επαναστατικά γεγονότα και πρωταγωνίστησαν ήρωες, που ως έθνος, μας πήγαν μπροστά και οδήγησαν στην Εθνική Παλιγγενεσία», είναι το μήνυμα των διοργανωτών, με τη σαφή υπόμνηση ότι οι συνθήκες της πανδημικής κρίσης υπαγορεύουν την ρητή ανάγκη τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων, της συμμόρφωσης και της υπακοής σ’ αυτά ώστε ο Αγώνας να κυλήσει χωρίς απειλές για τη δημόσια Υγεία. Για συμμετέχοντες και θεατές.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εμπνευστές του ποδηλατικού αγώνα και όλους όσοι ενεργά συνδράμουν για τη διεξαγωγή του, ώστε η Πελοπόννησος να στείλει το σαφές μήνυμα των 200 χρόνων και των 200 ποδηλατών, ένας για κάθε χρόνο, με την προοπτική αυτή η διοργάνωση να επαναληφθεί και να επαναλαμβάνεται, ώστε υπό την σκέπη της αφετηρίας της Αγίας Λαύρας, η ιστορική μνήμη να μετακυλίεται σ’ όλη την ιστορική διαδρομή της και σε κάθε σημείο όπου αναπνέει ο Ελληνισμός», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο email του Δήμου Καλαβρύτων dimos@kalavrita.gr, αποστέλλοντας και υπεύθυνη δήλωση νομίμως θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής (ακολουθεί το πλήρες κείμενο).

Θα τεθεί σειρά προτεραιότητας, ώστε οι 200 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα είναι και οι τελικοί συμμετέχοντες.

Πληροφορίες, Ευθύμιος Τζόβολος τηλ 6947.944100.

Όλη η επικαιρότητα