Ηλεία

Από την Αμαλιάδα ο καλύτερος μάνατζερ της Ναυτιλίας

Ένα από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη της ελληνικής και της διεθνούς ναυτιλιακής οικογένειας είναι ο Αμαλιαδίτης Αρχιπλοίαρχος  Κώστας Κ. Κανελλόπουλος, ο οποίος είναι και ο διευθύνοντας σύμβουλος της Nereus Shipping S.A. του Κώστα Μ. Λεμού.

Ο κ. Κανελλόπουλος πριν λίγους μήνες έλαβε μια μεγάλη διάκριση και συγκεκριμένα το Βραβείο «Ευκράντη 2018» Καλύτερου Μάνατζερ, που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη.

Ο  καπτ. Κώστας Κανελλόπουλος αποτελεί ένα από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, το οποίο χαίρει της εκτίμησης και αναγνώρισης για την μακρά του προσφορά στον χώρο της ναυτιλίας, τον επαγγελματικό του ζήλο και τις ηγετικές του ικανότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και η διάκριση αυτή ήταν απλά η αναγνώριση της παρουσίας του στα ναυτιλιακά δρώμενα και της όλης του συμβολής.

Ο Κώστας Κ. Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1959 στον Καρδαμά, είναι έγγαμος και πατέρας μιας κόρης. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων Κεφαλονιάς το 1979 και ξεκίνησε την καριέρα του ως δόκιμος πλοίαρχος σε πλοία της εταιρείας Nereus Shipping S.A. του Κώστα Μ. Λεμού. Θα εργαστεί αποκλειστικά στον υπό διαχείριση στόλο της Nereus, φτάνοντας έως τη θέση του πλοιάρχου σε δεξαμενόπλοια, φορτηγά και πλοία συνδυασμένων μεταφορών (μεικτά).

Η εξέλιξη του είναι γρήγορη και το 1993 αναλαμβάνει καθήκοντα αρχιπλοιάρχου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά, ενώ, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, αναπτύσσει στενή συνεργασία με τα γραφεία της εταιρείας σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, όπου και μεταβαίνει συχνά. Υπηρετεί με αφοσίωση και ζήλο, εργατικότητα και ήθος τις θέσεις του Διευθυντή Επάνδρωσης, του Επιχειρησιακού Διευθυντή και του Διευθυντή Ασφάλειας και Ποιότητας συνδυαστικά το μεγαλύτερο διάστημα.

Έχει ενεργό συμμετοχή και παρακολουθεί τα ναυπηγικά προγράμματα της Nereus Shipping S.A. σε Ιαπωνία, Δανία και Νότια Κορέα, καθώς και τους δεξαμενισμούς πλοίων σε Αμερική, Ευρώπη αλλά και Άπω Ανατολή.

Εξαιτίας  της αγάπης του για τη βιομηχανία και της επιδίωξής του να παραμένει πάντα ενήμερος για όλες τις εξελίξεις, παρακολουθεί κατά την περίοδο 1995-2015 σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων και μαθημάτων σχετικά με τις αλλαγές που συντελούνται στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας.

Στα τέλη του  2014 θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της Nereus Shipping S.A. Από τη θέση του αυτή θα συμμετάσχει σε διεθνή ναυτιλιακά fora, οργανισμούς και ενώσεις  και σε διασκέψεις μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών στην Ευρώπη και στην Αμερική, με στόχο, όπως αναφέρει,  τη βελτίωση των θαλάσσιων μεταφορών, την προστασία του περιβάλλοντος  και την ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων.

Ο Αμαλιαδίτης αρχιπλοίαρχος έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις όσων εμπλέκονται στον ναυτιλιακό χώρο, ως ένα από τα πιο έμπειρα και εργατικά στελέχη που δίνει μεγάλη βαρύτητα στην συνεργασία για τον συντονισμό των τμημάτων της εταιρείας και των πλοιάρχων – μηχανικών της «πρώτης γραμμής», προετοιμάζοντας παράλληλα το «έδαφος» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής.

Όλη η επικαιρότητα