Ελλάδα

Από την Πάτρα ο γιατρός που έπεσε στο “Ελπίς” και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό- Τι λέει ο πατέρας του

Ακούστε το άρθρο

Από την Πάτρα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr ο 26χρονος ειδεικευόμενος γιατρός  του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό.

Ο πατέρας του, Θανάσης Βίτσας, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την πρωτοφανή περιπέτεια που καλείται να αντιμετωπίσει τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη τη οικογένειας. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκαν το γεγονός αμέσως έσπευσαν στο πλευρό του 26χρονου Γιώργου και προσεύχονται για την πορεία της υγείας του.

Αν κι αρχικά όλα έδειχναν την κουπαστή της σκάλας ως υπεύθυνη για το βαρύ τραυματισμό του ειδικευόμενου χειρουργού, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ερευνώνται κι άλλα στοιχεία και παράγοντες που μπορεί να προκάλεσαν τον τραυματισμό.

«Στην αρχή όλοι έλεγαν ότι υποχώρησε η κουπαστή. Τώρα, όπως μου λένε ο τραυματισμός του του γιου πρέπει να οφείλεται σε πτώση από τη σκάλα. Δεν υπάρχει όμως κανένα άτομο που να ήταν μπροστά στο ατύχημα την ώρα που έγινε. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη. Μήπως τα κάγκελα ήταν χαμηλά και δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το γιο μου κι έπεσε. Δεν ξέρω τι να πω», αναφέρει στο protothema.gr ο πατέρας του ειδικευόμενου καρδιοχειρουργού.

Την ίδια ώρες νέες πληροφορίες θέλουν τον νεαρό γιατρό δευτερόλεπτα πριν από τον τραυματισμό του να κινείται τρέχοντας στο δεύτερο όροφο του κτιρίου με κατεύθυνση προς τη σκάλα. Μάλιστα, όπως λένε τα καινούργια στοιχεία κατέβαινε με ταχύτητα τα σκαλιά μεταξύ δευτέρου και πρώτου ορόφου με αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο να χάσει την ισορροπία του, να πέσει στο κενό και να χτυπήσει ένα μέρος του σώματος του στην κουπαστή και το υπόλοιπο στο δάπεδο του υπογείου. Αμέσως στο σημείο έτρεξαν συνάδελφοι του οι οποίοι του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και σε χρόνο μηδέν αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, αφού θα έπρεπε να παρακολουθηθεί από νευροχειρουργό. «Αυτή τη στιγμή είναι σε καταστολή κι όλοι ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα», λέει ο πατέρας του γιατρού.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες του τραυματισμού.

Πριν από λίγη η διοίκηση του Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ» εξέδωσε δελτίο με το οποίο αναφέρει ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βγει το πόρισμα για τις συνθήκες του τραυματισμού του 26χρονου ειδικευόμενου γιατρού. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει: Η Διοίκηση του Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ» στέκεται δίπλα στον άτυχο ειδικευόμενο ιατρό και στην οικογένεια του στο σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που προέκυψε μετά από πτώση εντός του χώρου του Νοσοκομείου.

Οι φήμες που διαδόθηκαν, ότι υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας -κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα- με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικευομένου ιατρού, είναι αβάσιμες όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος οι οποίες και ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Η Διοίκηση θα διασφαλίσει ότι η διαδικασία ελέγχου των συνθηκών του τραυματισμού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σας ενημερώνουμε ότι παρασχέθηκαν στον τραυματία ιατρό, άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το Νοσοκομείο μας και από εχθές νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Όλη η επικαιρότητα