Αθλητισμός

Από την Στοκχόλμη… στην Καλλιθέα ο Εμμανουήλ Καραλής!

Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα γίνει στην Καλλιθέα το μίτινγκ Αλμάτων ¨Καλλιθέα” στο οποίο θα πάρουν μέρος σπουδαίοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες, αλλά και ξένοι πρωταθλητές.

Υψηλού επιπέδου θα είναι το επί κοντώ των Ανδρών, αφού εκεί θα συμμετάσχουν οι δύο κορυφαίοι Έλληνες άλτες, αλλά και σπουδαίοι Ευρωπαίοι.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 5,91 μ., Κώστας Φιλιππίδης έχει κάνει ήδη έναν αγώνα, νωρίς στη σεζόν, στο Diamond League της Ντόχα, όπου πέρασε τα 5,46 μ., ενώ στις 30 Μαΐου θα είναι στη Στοκχόλμη για την επόμενη εμφάνιση του στους αγώνες των διαμαντιών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του «δικού μας» Εμμανουήλ Καραλή, του τέταρτου πριν λίγους μήνες στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης.

Ο νεαρός άλτης ξεκινάει τους αγώνες του στο Diamond League της Στοκχόλμης (30/5) και λίγες ημέρες μετά θα βρεθεί στην Καλλιθέα, για τον πρώτο του εγχώριο αγώνα.

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται και το γκρουπ του Φιλίπ Ντανκός, του προπονητή που γυμνάζει τον Ρενο Λαβιλενί. Ο έμπειρος τεχνικός θα φέρει στην Ελλάδα τον Στάνλει Ζόσεφ (Γαλλία) με ατομικό ρεκόρ 5,75 μ., τον Τιμπάτ Κολέτ (5,62 μ.) και τoν κάτοχο του ρεκόρ Γαλλίας (5,62 μ.) στην κατηγορία Κ20, Εθάν Κορμόντ.

Στο ύψος των γυναικών η παρουσία της Άνα Σίμιτς δημιουργεί υψηλές προσδοκίες, αφού πρόκειται για μία αθλήτρια που έχει ατομικό ρεκόρ 1,99 μ. και σταθερά άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα.

Στο ύψος των Ανδρών οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ήδη το όνομα του Πάολο Κονσεισάο (Πορτογαλία) με ατομικό ρεκόρ 2,28 μ., αλλά και του συμπατριώτη του Τιάγκο Περέιρα με 16,65 μ. στο τριπλούν. Οι διοργανωτές το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν στην ανακοίνωση περισσότερων ονομάτων.

Το μίτινγκ αλμάτων διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής.

Όλη η επικαιρότητα