Ποδόσφαιρο

Αποχαιρέτησε τον Λάσο, υποδέχτηκε τον Ματέο η Ρεάλ Μαδρίτης

. Ο Τσους Ματέο ήταν άμεσος συνεργάτης του Πάμπλο Λάσο μέχρι τις 5 Ιουνίου, όταν ο 54χρονος Βάσκος τεχνικός υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σάνιτας Λα Μοραλέχα, όπου υποβλήθηκε σε καθετηριασμό.
Ακούστε το άρθρο

Ο Τσους Ματέο θα καθοδηγεί τεχνικά τη Ρεάλ Μαδρίτης τις δύο επόμενες σεζόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η «βασίλισσα». Ο Τσους Ματέο ήταν άμεσος συνεργάτης του Πάμπλο Λάσο μέχρι τις 5 Ιουνίου, όταν ο 54χρονος Βάσκος τεχνικός υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σάνιτας Λα Μοραλέχα, όπου υποβλήθηκε σε καθετηριασμό. Τότε, ο Ματέο ανέλαβε προσωρινά την τεχνική ηγεσία, καθοδηγώντας την ομάδα της Μαδρίτης στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος και στην κατάκτηση του τίτλου. Πλέον, στη Ρεάλ αποφάσισαν να τον διατηρήσουν στη θέση του πρώτου προπονητή για τη νέα αγωνιστική περίοδο επικαλούμενοι λόγους υγείας του Λάσο.

Ο τελευταίος, ο οποίος είχε συμβόλαιο για μία ακόμη σεζόν με τους Μαδριλένους επιμένει πως σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών του είναι σε θέση να προπονεί οποιονδήποτε σύλλογο, κάτι που τόνισε δημόσια με ανάρτησή του στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σήμερα (5/7).

Στη σχετική ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης για την αναβάθμιση του Τσους Ματέο στη θέση του πρώτου προπονητή αναφέρεται:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης με χαρά ανακοινώνει πως ο Τσους Ματέο θα είναι ο πρώτος προπονητής της ανδρικής ομάδας για τις δύο επόμενες σεζόν, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024. Ο Τσους Ματέο εργάζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης ως προπονητής ακαδημιών ή ως βοηθός προπονητή από το 1990 έως το 2004, ενώ διετέλεσε άμεσος συνεργάτης του Πάμπλο Λάσο από το 2014 έως σήμερα.

Επιπρόσθετα, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Πάμπλο Λάσο συμφώνησαν από κοινού να διακόψουν το συμβόλαιο του τελευταίου ως προπονητή της ανδρικής ομάδας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίησή της προς τον Πάμπλο Λάσο για την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας μας στη διάρκεια της πιο επιτυχημένης περιόδου στην Ιστορία.

Στις 11 σεζόν που υπήρξε προπονητής της ανδρικής μας ομάδας, ο Πάμπλο Λάσο κατέκτησε 22 τρόπαια: 2 τίτλους Euroleague, 1 τίτλο Διηπειρωτικού Κυπέλλου, 6 τίτλους στο ισπανικό πρωτάθλημα, 6 τίτλους Κυπέλλου Ισπανίας και 7 τίτλους Super Cup.

O Πάμπλο Λάσο έγινε ένας από τους μεγαλύτερους και πιο λατρεμένους προπονητές του συλλόγου μας, ισοφαρίζοντας τους 22 τίτλους που είχε κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης επί των ημερών του Λόλο Σάινθ και πίσω από τον Πέδρο Φεράντιθ, ο οποίος είχε κατακτήσει 27 τρόπαια.

Η θητεία του Πάμπλο Λάσο στη Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στο τέλος της και πλέον αποτελεί τον προπονητή με τους περισσότερους αγώνες (860) και τις περισσότερες νίκες (659) στην Ιστορία του συλλόγου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να ευχηθεί σε εκείνον και στην οικογένειά του τα καλύτερα στη συνέχεια της ζωής του. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα το σπίτι του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ

Όλη η επικαιρότητα