Media

Αποχωρούν με εθελουσία 400 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για να έρθουν 200 νέοι

Ακούστε το άρθρο

Σε περίοδο έντονων ανακατατάξεων θα περιέλθει μέσα στην άνοιξη του τρέχοντος έτους το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής καθώς αναμένεται να τεθεί επιτέλους σε εφαρμογή από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα και τον διευθύνων σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εκατοντάδων νυν εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποχωρήσουν εθελούσια μέσα στην επόμενη πενταετία συνολικά περίπου 400 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, με όρους που θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν γύρω στις 200 προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν από τότε που ξανάνοιξε η ΕΡΤ, τον Ιούνιο του 2015.

Οι όροι πρόσληψης αναμένεται να θυμίζουν αυτούς της πάλαι ποτέ ΝΕΡΙΤ (Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης) που λειτουργούσε από τον Μάιο του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2015. Τουτέστιν θα υπάρξουν αντικειμενικά κριτήρια όπως είναι για παράδειγμα ο αριθμός ετών εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα, οι τίτλοι σπουδών, οι τυχόν διακρίσεις, οι ξένες γλώσσες κ.λπ.

Αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ απασχολούνται 2.185 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 569 στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, οι 320 στη Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3, οι 120 στη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης, οι 647 στη Γενική Διεύθυνση Ραδιοφωνίας και οι υπόλοιποι 421 σε διάφορες άλλες τεχνικές και μη υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των εργαζομένων είναι γύρω στα 50, ο νεότερος άνω των 35 ετών και πως 194 απασχολούμενοι έχουν ηλικία από 61 έως 65 χρόνων.

Πηγή: newsbeast,gr

Όλη η επικαιρότητα