Ηλεία

 «Αποχρώσεις»: Έργο με κοινωνικό μήνυμα – Απόψε η πρεμιέρα στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Απόψε (21:15), ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου «Σαν μια αληθινή ιστορία»,  που «ανεβάζει»  η Θεατρική Ομάδα «Αποχρώσεις» Αμαλιάδας, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, σε σκηνοθεσία του Αμαλιαδίτη Θοδωρή Δανίκα.

Ένας θάνατος από ναρκωτικά, Μια αυτοκτονία, Και πέντε  εξομολογήσεις ανθρώπων που οι ζωές τους συναντιούνται τυχαία.. Η και όχι…

Χθες το μεσημέρι ο σκηνοθέτης και ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Μάκης Μπούρας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, καλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει την παράσταση, που θίγει ένα κοινωνικό θέμα, που μαστίζει τις ζωές πολλών ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Αρχικά, ο κ. Μπούρας μίλησε για την σημαντική προσπάθεια που επιτελεί ο κ. Δανίκας, ο οποίος όπως είπε καταφέρνει να «ανεβάσει» με την θεατρική ομάδα δύο παραστάσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

«Αξίζουν τέτοιες προσπάθειες να γίνονται στον δήμο μας και μάλιστα από δικά μας παιδιά. Συγχαρητήρια στον Θοδωρή και σε όλη την θεατρική ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την θεατρική ομάδα και την προσπάθεια που κάνει και εύχομαι το επόμενο διάστημα να δώσουν και παραστάσεις εκτός δήμου», επεσήμανε ο κ. Μπούρας.

Από την πλευρά του ο κ. Δανίκας αναφέρθηκε στο έργο, το οποίο είναι ένα δράμα, που αναφέρεται στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά, μια ιστορία που ξεκινά με τον θάνατο μιας κοπέλας από υπερβολική δόση.

«Το μήνυμα είναι κανείς να μην μπλέκει με ουσίες. Μέσω της παράστασης, του έργου, βλέπουμε όλο αυτό το βίωμα, που έχει ως κατάληξη τον θάνατο. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα «αγκαλιάσει» την παράσταση, γιατί μέσα από την ιστορία αυτή μαθαίνουμε το νόημα της ζωής, μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει κανείς να μπλέκει με ουσίες», τόνισε ο σκηνοθέτης.

Το συγκεκριμένο έργο έχει λάβει βραβείο, ενώ είναι η πρώτη φορά που «ανεβαίνει» σε παράσταση.
Οι παραστάσεις θα δοθούν  έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, εκτός από τις 24 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 14 ετών.

Όλη η επικαιρότητα