Ηλεία

Αποφασισμένος ο δήμαρχος Πηνειού για επαρκές και ποιοτικό νερό – Η δέσμευση Μαρίνου δεν γυρίζει πίσω

Επισπεύδει διαδικασίες για αγορά αγροτεμαχίου για την ανόρυξη –Καταγγέλλει την «άνυδρη» στάση της μειοψηφίας

Η επάρκεια και η ποιότητα στο νερό για τον δήμο Πηνειού αποτελεί όραμα και δέσμευση του  Ανδρέα Μαρίνου. Ο δήμαρχος Πηνειού και η ομάδα του είναι αποφασισμένοι να δώσουν λύση στο μείζον πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει ειδικά η Γαστούνη «παρά τις ενέργειες της μειοψηφίας που επιμένει στο άνυδρο τοπίο με τη στείρα και άγονη τακτική που ακολουθεί». «Η δέσμευση του Μαρίνου είναι σαν το ποτάμι: δεν γυρίζει πίσω», παρατηρεί εύστοχα στενός του συνεργάτης.

Ο Ανδρέας Μαρίνος χωρίς καθυστερήσεις επισπεύδει τις διαδικασίες και προχωρά στην αγορά αγροτεμαχίου δίπλα στον υδατόπυργο της Γαστούνης, εκτάσεως περίπου 11 στρεμμάτων και κόστους περίπου 22.000 ευρώ για την ανόρυξη γεωτρήσεων.

Ο δήμαρχος μιλώντας στην «Πατρίς» αναφέρεται στις κινήσεις του για την αγορά του αγροτεμαχίου που χαρακτηρίζει ιδανικό για την λύση του προβλήματος της υδροδότησης της Γαστούνης ενώ καταγγέλλει την αντιπολίτευση για τη στάση της απέναντι στο θέμα.

«Η δημοτική αρχή και  εγώ ως  δήμαρχος υποσχεθήκαμε στη Γαστούνη αλλά και σε όλο το δήμο, ότι θα εξασφαλίσουμε επάρκεια στο νερό αλλά και ποιότητα έτσι ώστε να καταστεί πόσιμο για τους δημότες του Πηνειού, με προτεραιότητα τη Γαστούνη όπου αντιμετωπίζουμε και το σημαντικότερο ζήτημα στο θέμα της υδροδότησης», τονίζει ο δήμαρχος και συνεχίζει:

«Καταγγέλω την αντιπολίτευση»

«Απέναντι σε αυτό το στόχο η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου παρέμεινε στείρα όπως πάντα, χωρίς θέσεις και απόψεις και βεβαίως με αντιπαλότητα απέναντι στην παράταξή μας που δίνει αγώνα για το αυτονόητο, δηλαδή για επαρκές και ποιοτικό νερό σε όλους τους δημότες.

Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο και την καταγγέλλω γι΄αυτό, την αγορά του αγροτεμαχίου που εφάπτεται του υδατόπυργου, έτσι ώστε να έχουμε μειωμένο κόστος στην ανόρυξη και στη μεταφορά του νερού και από την άλλη μεριά να μας δώσει αυτό τη δυνατότητα το νερό να είναι από μία μεριά για να μπορεί να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και να χρειάζεται τα ίδια φίλτρα για την επεξεργασία και την διύλισή του».

Αποφασισμένος να προχωρήσει

Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις του, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Ήδη έδωσα εντολή στην διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες, έτσι ώστε να αγοράσουμε το αγροτεμάχιο αυτό που, όπως είπα, είναι μοναδικό για την περίπτωσή μας και, βεβαίως, θα προχωρήσουμε. Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό συμβούλιο με  θέμα την αγορά του αγροτεμαχίου και στη συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή».

«Μας αγκαλιάζει ο κόσμος»

Ο Ανδρέας Μαρίνος τονίζει ότι με τις ενέργειές της η αντιπολίτευση αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί επίλυση σημαντικών προβλημάτων αλλά τη διαιώνισή τους για να φθείρεται η δημοτική αρχή: «Θέλω να τονίσω ότι η αντιπολίτευση, η οποία, δυστυχώς, δεν στέκεται στο ύψος της και γι΄αυτό και κάθε μέρα «συρρικνώνεται», δεν βοήθησε στην επίσπευση της διαδικασίας. Με τη στάση της αποδεικνύει στους συνδημότες μας ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα της ζωής τους, αλλά κωλυσιεργεί και αναστέλλει τη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής. Δεν πειράζει όμως. Απλά αυτοί αποκαλύφθηκαν ενώ εμείς συνεχίζουμε. Εμείς συνεχίζουμε και θα είμαστε έτοιμοι σε πολύ λίγο χρόνο αφού προβούμε στην αγορά του αγροτεμαχίου, απλά θα πάμε περίπου ένα μήνα πίσω γιατί αυτό επιδιώκει η αντιπολίτευση».

Στην ερώτηση « με ποιο τρόπο συρρικνώνεται η μειοψηφία», ο δήμαρχος απάντησε:

«Από την ομάδα μου και από  εμένα υπάρχει μια αέναη προσπάθεια και διαρκής δράση να λύσουμε  προβλήματα πάγια που απασχολούν τον τόπο και τα οποία περιφρόνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και εξακολουθεί  δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο να υπονομεύει η δημοτική μειοψηφία η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Καθημερινώς ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, ενώ πολλά από τα στελέχη της μειοψηφίας που δεν είναι κατά βάση μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αγκαλιάζουν τις πρωτοβουλίες μας με αποτέλεσμα η μειοψηφία να συρρικνώνεται. Υπάρχει λοιπόν ωφελιμότητα όσον αφορά το έργο μας, γιατί εκείνοι που είναι απέναντι από την πρόοδο γίνονται κάθε μέρα και λιγότεροι».

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα

Ο δήμαρχος Πηνειού δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου που το είχε διαθέσει δωρεάν εδώ και χρόνια για να πίνει νερό η Γαστούνη και συνέχισε:  «Το αγροτεμάχιο είναι ένδεκα στρέμματα, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον υδατόπυργο και ξεκαθαρίζω ότι δεν το αγοράζουμε για το φυτώριο, γιατί για το φυτώριο έχει επιλεγεί άλλος καταλληλότερος χώρος.

Είμαι αισιόδοξος μέχρι κεραίας ότι και επάρκεια νερού θα εξασφαλίσουμε στην αρχή αλλά καi ποιότητα θα δώσουμε στο νερό, αφού θα το εντάξουμε σε νέες δράσεις των προγραμμάτων που έρχονται κι έτσι μαζί με την άλλη γενναία δράση του ηλεκτροφωτισμού και του οδοφωτισμού με την εξοικονόμηση της ενέργειας θα κάνουμε ποιοτική την ζωή των συμπολιτώνμας. Και από την άλλη μεριά όπως είναι ήδη γνωστό ο βιολογικός είναι έτοιμος να δεχθεί τα λύματα και βεβαίως έχουμε συνέχεια με τις συνδέσεις».

Όλη η επικαιρότητα