Εκπαίδευση Ηλεία

Απόφοιτοι ΔΟΕΠ & ΤΜ: Το ΤΕΙ το θέλουμε στον Πύργο!

Με την προσδοκία της μακροημέρευσης του ΤΕΙ στον Πύργο, προς όφελος των σπουδαστών και της πόλης, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας η ορκωμοσία των 105 πτυχιούχων του τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Διοικητηρίου, σπουδαστές και σπουδάστριες μαζί με τους γονείς και τους φίλους τους ήταν εκεί για να πάρουν το πτυχίο τους και να αφήσουν πίσω την ανεμελιά της φοιτητικής ζωής για να ανοίξουν τα «φτερά» τους στον επαγγελματικό στίβο.

Η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπούλου, άνοιξε την εκδήλωση με μια συγκινητική ομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του τμήματος και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, επισημαίνοντας ότι το ΤΕΙ πρέπει να μείνει στον Πύργο και να βοηθηθεί από την τοπική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

«Το ΤΕΙ Πύργου ιδρύθηκε το 2013 με μηδενικό εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, σήμερα το τμήμα έχει γραμματεία και τέσσερις μόνιμους καθηγητές. Έχουμε 1600 φοιτητές και περιμένουμε άλλους 230 φέτος. Το ΤΕΙ είναι πηγή πολιτισμού και ανάπτυξης και θέλει το ανάλογο αγκάλιασμα από την τοπική κοινωνία. Θέλουμε συμπαραστάτες τις αρχές και την κοινωνία. Το θέλουμε στον Πύργο το τμήμα», τόνισε με τρεμάμενη φωνή η κα Ζαφειροπούλου, κερδίζοντας το αυθόρμητο χειροκρότημα των παριστάμενων.

Ανάμικτα τα συναισθήματα

Ο καθηγητής του τμήματος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, σε μια μεστή ομιλία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι σπουδαστές κατά τη φοίτησή τους στον Πύργο, τονίζοντας ότι η κρίση έχει διεισδύσει παντού σε κάθε έκφανση του δημοσίου και του ιδιωτικού βίου και δεν τους άφησε ανεπηρέαστους.

«Κάθε άνθρωπος αξίζει όσο οι γνώσεις του και οι σκέψεις του, η διάνοια και το ήθος του. Νιώθω την αντανάκλαση των συναισθημάτων σας, βλέπω τη χαρά σας, αλλά διαβάζω και τον προβληματισμό σας και την αγωνία σας. Μη δεχτείτε συγγνώμη από κανέναν. Πάρτε την ομίχλη από μπροστά σας, φυσώντας δυνατά. Διαφωνήστε, αμφισβητήστε. Ανατρέψτε καθετί που αποτελεί μέρος ενός θεάτρου σκιών και δημιουργήστε τον δικό σας οδικό χάρτη ζωής», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ηλείας, π. Ηλίας Παπαγγελής, ο περιφ. σύμβουλος Λ. Αριστειδόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κ. Νικολούτσος, ο επικ. της ελάσσ. Μειοψηφίας Δ. Πύργου, Γ. Αργυρόπουλος. Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν ο προϊστ. της Α/βάθμιας Εκπαίδ. Ηλείας, Π. Ζεύλας, ο αναπλ. Αστυν. Δ/ντής Ηλείας, Ευάγ. Αναγνωστάκης, ο υποδ/κτής της ΠΥ Πύργου, Κ. Κατσαριώτης, ο περιφ. σύμβουλος Παν. Πλατανιάς, η επικ. της Λαϊκής Συσπείρωσης Πύργου, Άβα Βαγγελάτου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου, Γερ. Ζαχαρόπουλος, ο πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, Στ. Καννής, κ.ά.

Όλη η επικαιρότητα