Ελλάδα

Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» ο 48χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 13χρονης

Πριν από έξι μήνες προφυλακίστηκε με την κατηγορία ότι επιχείρησε να αρπάξει 13χρονο κορίτσι στη Ραφήνα
Ακούστε το άρθρο

Την έξοδο από τις φυλακές του 48χρονου κατηγορουμένου ο οποίος πριν από έξι μήνες προφυλακίστηκε με την κατηγορία ότι επιχείρησε να αρπάξει 13χρονο κορίτσι στη Ραφήνα, διέταξε ο 9ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 48χρονου υπό τον όρο του κατ΄ οίκον περιορισμού με «βραχιολάκι».

Η εξέλιξη αυτή ήρθε, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, Βαγγέλη Καντιάνη και Πέτρο Πανταζή, εξαιτίας των στοιχείων που προέκυψαν από το βιντεοληπτικό υλικό που λήφθηκε από την περιοχή.

Ο κατηγορούμενος που είχε απολογηθεί για το αδίκημα της απόπειρας αρπαγής είχε αρνηθεί όσα του καταλογίζονται, πως δηλαδή επιχείρησε με επιμονή να βάλει στο αυτοκίνητό του το κορίτσι, στη Ραφήνα αναφέροντας τότε ενώπιον του ανακριτή «ουδέποτε τέλεσα το οποιοδήποτε αδίκημα σε βάρος της ανήλικης… Ουδέποτε ακολούθησα το μικρό κορίτσι, ουδέποτε απηύθυνα την οιανδήποτε φράση σε εκείνη και, ασφαλώς, ποτέ δεν προσπάθησα να την απάγω!».

Αντίθετα, σύμφωνα με την καταγγελία της 13χρονης, ο 48χρονος φέρεται να βγήκε από το αυτοκίνητό του και να προσπάθησε να επιβιβάσει με τη βία σε αυτό την 13χρονη, η οποία, όχι μόνο κατάφερε να τον αποφύγει, αλλά και ειδοποίησε, φωνάζοντας, περαστικούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει εκνευρισμένος το σημείο.

Ραφήνα: Ανακοίνωση δικηγόρων 48χρονου

Ειδικότερα οι δικηγόροι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «…τον Ιούνιο του 2021, όταν ο εντολέας μας Π.Κ. κρατήθηκε προσωρινώς στη γνωστή υπόθεση της «απόπειρας αρπαγής» ενός κοριτσιού στη Ραφήνα, είχαμε επισημάνει ότι, τότε, η υπόθεση ευρίσκεται σε πρώιμο δικονομικό στάδιο και ότι η δικονομική τύχη του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές, ανάλογα με την πορεία και το αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών, χωρίς την ασφυκτική πίεση της δημοσιότητας εκείνων των ημερών.

Ο εντολέας μας, ένας άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Πολιτεία για παρόμοιες συμπεριφορές, επαγγελματίας στην περιοχή της Ραφήνας και οικογενειάρχης, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις αποδιδόμενες πράξεις και (το κυριότερο), με δική του αυτοτελή αίτηση προς τον κ. Ανακριτή, επέμεινε να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι δεν την ακολούθησε ποτέ και δεν της μίλησε ποτέ.

Πράγματι, μετά τη συλλογή του αποδεικτικού υλικού από τις κάμερες των καταστημάτων, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι εξ αρχής υποβληθέντες ισχυρισμοί του εντολέας μας, κ. Π.Κ., ότι δηλαδή

α) το αυτοκίνητό του δεν ακολουθεί την καταγγέλλουσα, όπως αυτή ισχυρίστηκε

β) σε κανένα σημείο του βιντεοληπτικού υλικού δεν εμφανίζεται ο εντολέας μας να ακολουθεί την καταγγέλλουσα και να της μιλάει, όπως αυτή ισχυρίστηκε , και

γ) αντιθέτως, επιβεβαιώνεται ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως εξαρχής φώναζε ο εντολέας μας !

Μετά τα ανωτέρω νέα καταλυτικά στοιχεία και την νεότερη κατάθεση της καταγγέλλουσας, αναφορικά με τα όσα προέκυψαν από το βιντεοληπτικό υλικό, ο κ. Ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του, αδίκως προφυλακισμένου επί 6 μήνες, εντολέα μας.

Ήμαστε σίγουροι, ότι και το Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο θα διαβιβασθεί η δικογραφία προς ουσιαστική κρίση, θα αποφασίσει ότι η δικαστική πλάνη που βίωσε ο Π.Κ., θα τερματιστεί οριστικά».

Πηγή: newsit.gr/

Όλη η επικαιρότητα