Ηλεία

Απογοήτευση στην αγορά της Βάρδας

3_xatzis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομική κρίση, έχει επηρεάσει όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο και την τοπική αγορά της Ηλείας. Στην Βάρδα η ψυχολογία των επαγγελματιών είναι ανάλογη αυτής των αγοραστών, δηλαδή «χάλια», όπως την περιγράφουν παράγοντες της αγοράς.

Βρεθήκαμε χθες το μεσημέρι στην κεντρική οδό της Βάρδας και η εικόνα ήταν απογοητευτική, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι συνομιλητές μας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Τσίρος Ανδρέας, δήλωσε:

«Πάνω από 80% των συναδέλφων είναι ανασφάλιστοι και χρωστάνε στις εφορίες και τις τράπεζες. Αν σε αυτά προστεθούν και τα μέτρα που έρχονται τότε μιλάμε για πραγματικό ξεκλήρισμα των επαγγελματιών, που γίνεται με δύο τρόπους: μέσω της εφορίας και μέσω των σκληρών  μέτρων που «γονατίζουν» τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος αποτελεί την κύρια πελατεία μας.

Τι πρέπει να γίνει: σίγουρα δεν περιμένουμε θαύματα, αλλά δεν πρέπει να δείξουμε ανοχή. Πρέπει να διεκδικήσουμε όσα μπορούμε και να πολεμήσουμε μέσα από τους συλλόγους μας, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Αν το βάλουμε κάτω, έχουμε χαθεί».

Ο κρεοπώλης κ. Χατζής Παναγιώτης, πρ. πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, δήλωσε:

«Έχουμε πέσει κάτω από το 60% της δουλειάς. Η ψυχολογία είναι στο μηδέν και η κατάσταση χειροτερεύει. Όποιος έχει λεφτά στο μαξιλάρι, δεν τα βγάζει γιατί φοβάται το αύριο. Δεν υπάρχει κάποιος να μας δείξει ένα δρόμο, για το πού θα βαδίσουμε. Δεν υπάρχει κατεύθυνση από κανέναν. Όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και εδώ υπάρχει πρόβλημα σοβαρό».

Ο ιδιοκτήτης καφετέριας  κ. Κανελλόπουλος Ανδρέας, δήλωσε:

«Η κατάσταση είναι ήδη πολύ δύσκολη ενώ  τα καινούργια και επώδυνα μέτρα θα είναι σε ισχύ από αρχές Οκτωβρίου. Ο κόσμος δεν κατάλαβα τι ακριβώς ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, απλά πήγε με το ρεύμα. Θα καταλάβει τι ακριβώς τον περιμένει από αρχές Οκτωβρίου. Είμαι απαισιόδοξος γιατί τα μαγαζιά δεν μπορούν να κρατηθούν με τόσο υψηλό κόστος. Πρέπει να βγούμε από το μνημόνιο και εκτός Ευρώπης.»

Του Κώστα Ζαφειρίου

kozapress@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα