Ελλάδα

Η αποκάλυψη για τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis

Ακούστε το άρθρο

Σε μια αποκάλυψη σχετικά με την ταυτότητα των τριών μαρτύρων, που είναι προστατευόμενοι, στην υπόθεση της Novartis προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Όπως είπε ο κ. Πολάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη. Στελέχη της εταιρείας είναι οι μάρτυρες, που άρχισαν να “κελαηδούν” και να “δίνουν”, στελέχη τα οποία τα έπιασαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται και άρχισαν να ‘κελαηδούν’. Όχι ότι είναι αγαθά παιδιά, όμως ξεκίνησαν την ιστορία».

Ερωτηθείς για το πώς γνωρίζει τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Παύλος Πολάκης απάντησε πως «είμαι γιατρός και τα γνώριζα όλα αυτά πριν γίνω Υπουργός. Τα φάρμακα της Novartis εκτόπισαν φάρμακα άλλων εταιρειών με μη θεμιτό τρόπο».

«Όταν βγαίνει στη δημοσιότητα αυτό που έχεις κάνει κι όχι να απειλείς της Δικαιοσύνη», είπε απευθυνόμενος σε όσων τα ονόματα φέρονται να περιέχονται στη δικογραφία.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη, απάντησε πως «η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και αυτήν τη στιγμή βγαίνει η βρωμιά στη δημοσιότητα».

«Εδώ και δύο χρόνια έχω αποδείξει με στοιχεία ότι τα 85 δισ. του δημόσιου χρέους είναι από το χώρο της δημόσιας Υγείας. Χθες βγήκε με στοιχεία ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από καταβολή του ελληνικού κράτους», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Όπως είπε: «Η χώρα μας ήταν η μοναδική στον αναπτυγμένο κόσμο που τα ασφαλιστικά της Ταμεία αποζημίωναν το σύνολο της γενικής τιμής όταν το φάρμακο έμπαινε στη χώρα. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, από τα 100 ευρώ που έκανε το φάρμακο, τα Ταμεία διαπραγματεύονταν και το αγόραζαν 20 και 30 ευρώ ή 90 ή 75».

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη: «Υποτίθεται ότι παίρναμε τις τρεις φθηνότερες τιμές της ΕΕ και από εκεί βγάζαμε την πιο φτηνή, όμως έπαιρναν τις τιμές από τις τρεις πιο ακριβές χώρες. Μετά έπαιρναν από εμάς 29 έως 50 χώρες από τη δική μας τιμή. Έτσι όλες οι φαρμακευτικές είχαν τεράστιο ενδιαφέρον να πάρουν τιμή από εδώ».

Σαλμάς: Έλεγαν ότι τους χαλάω τη σούπα

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επί κυβερνήσεως ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1,  δήλωσε ότι το όνομα του αναφέρεται στην υπόθεση Novartis, με βάση την κατάθεση ενός μάρτυρα που ισχυρίζεται ότι είδε στο γραφείο του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, ένα φάκελο με 120.000 ευρώ που προοριζόταν για τον ίδιο.

Ο κ. Σαλμάς έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες και πολιτική δίωξη.

Ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι η υπόθεση Novartis, συνιστά ένα διεθνές σκάνδαλο, του οποίου όμως ό ίδιος αποτέλεσε μέρος της λύσης κι όχι της δημιουργίας του. Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, επί της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας και κατόπιν των πρωτοβουλιών που έλαβε, ο τζίρος της Novartis μειώθηκε κατά 30% και το Δημόσιο εξοικονόμησε πολλά χρήματα.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ο κ. Σαλμάς, όταν η υπόθεση άρχισε να ερευνάται στις ΗΠΑ, προστατευόμενος μάρτυς αποκάλυψε ότι στην Novartis υποστήριζαν ότι με αυτά που κάνει ο Σαλμάς «μας χαλάει την σούπα» και του ζητήθηκε από το δικηγορικό γραφείο που χειριζόταν την υπόθεση να συμβάλει στην έρευνα όπως και έπραξε.

Τέλος, υποστήριξε ότι ο τζίρος της Novartis εκτοξεύθηκε και πάλι το 2015, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εξέδωσε δελτία τιμών για τα φάρμακα, ενέργεια που αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει μια Κυβέρνηση στις φαρμακοβιομηχανίες.

Άδωνις: Τους έκαψε ο Παύλος

Στους ισχυρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis, απαντά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι ο Π. Πολάκης «έκαψε» τους «προστατευόμενους» μάρτυρες και εφόσον τους γνωρίζει η κυβέρνηση, «θα τους μάθουμε κι εμείς».

Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, τονίζει ο κ. Γεωργιάδης.

«Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η Κυβέρνηση. Δεύτερον έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος» ανέφερε.

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα