Αποκατάσταση των γλυπτών μνημείων του δήμου Πηνειού – Ο Νίκος Αρμακόλας στέκει με σεβασμό μπροστά στα γλυπτά του Ευάγγελου

Share

Ο δισέγγονος συντηρεί έργα του προπάππου…

Η χαρακιά του χρόνου και πάσης φύσεως εξωγενείς παρεμβάσεις έχουν «πληγώσει» τα γλυπτά μνημεία του Δήμου Πηνειού. Ο δισέγγονος του γνωστού Τηνιακού γλύπτη Ευάγγελου Αρμακόλα, έργα του οποίου κοσμούν την Ηλεία, είναι εκείνος που «επουλώνει» με επιτυχία τα «τραύματα»  συντηρώντας σήμερα τα έργα που δημιούργησε ο προπάππους του στον Δήμο.

Πρόκειται για τον 38χρονο Γαστουναίο με καταγωγή από την Τήνο Νίκο Αρμακόλα, γιό του Κωνσταντίνου Αρμακόλα επίσης γλύπτη.

«Μεγάλη τιμή»

«Είναι μεγάλη μου τιμή και αισθάνομαι συγκίνηση και ικανοποίηση που συντηρώ έργα που δημιούργησε ο προπάππους μου Ευάγγελος  στον Πύργο, το Βαρθολομιό, τη Γαστούνη, τα Λεχαινά, το Στρούσι και σε ολόκληρη την Ηλεία. Η συντήρηση γίνεται με σεβασμό στο έργο και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό», δήλωσε στην «Πατρίς» ο μαρμαροτεχνίτης και τέταρτης γενιάς γλύπτης Νίκος Αρμακόλας και συνεχίζει: «Ο προπάππους μου Ευάγγελος ήταν γλύπτης. Επίσης οι γιοί  του Νικόλαος  και Παναγιώτης , που φυσικά έχουν αποβιώσει. Εμένα την τέχνη μου την δίδαξε ο πατέρας μου Κωνσταντίνος που τώρα έχει σταματήσει γιατί κουράστηκε και την συνεχίζω εγώ. Στη συντήρηση μερικές φορές με βοηθά ο αδελφός μου Τάσος»

Συντήρηση σε όλα τα μνημεία

Ο Νίκος Αρμακόλας όπως δήλωσε ο πρόεδρος ΝΠ κ. Βασιλόπουλος συντηρεί όλα τα μνημεία του Δήμου Πηνειού, ξεκινώντας από το Βαρθολομιό , την Γαστούνη  και στη συνέχεια το Τραγανό. «Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της μάχης που δίνει ο Δήμος με την καθημερινότητα αλλά και εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δήμος μας ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος και έγινε αποδεκτή από τον ανώτατο Πολιτειακό άρχοντα »

Τα γλυπτά μνημεία του Δήμου Πηνειού συντηρούνται ύστερα από απόφαση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου και την επίβλεψη έχει ο πρόεδρος  του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρη Βασιλόπουλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
στο Βαρθολομιό

Ως γνωστόν  στις 17 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρόκοπης Παυλόπουλος, θα βρίσκεται στο Δήμο Πηνειού μετά από πρόσκληση του δημάρχου κ. Μαρίνου.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος έχει προσκαλέσει  τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον Δήμο Πηνειού με αφορμή την επέτειο της Μάχης του Βαρθολομιού, η οποία θα εορταστεί το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον εκ Γαστούνης οπλαρχηγό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Πρόεδρο της Γ’ και της Δ’ Εθνοσυνελεύσεως και Πρόεδρο της Γερουσίας Γεώργιο Σισίνη.