Κόσμος

Αποκλείει το σενάριο της συντριβής του Boeing

o_oie_apokleiei_to_senario_tis_syntrivis_toy_boeing.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Διεθνής Οργάνωση για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών με έδρα τη Βιέννη αποκλείει τα ενδεχόμενα συντριβής του αεροσκάφους είτε στη θάλασσα είτε στην ξηρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια. 

Οι ειδικοί αισθητήρες δεν κατέγραψαν πρόσκρουση

Η εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ είπε ότι η οργάνωση έχει αναπτύξει τέσσερις τεχνολογίες καταγραφής υπερηχητικών κυμάτων που μπορούν να εντοπίσουν τυχόν εκρήξεις από παράνομες πυρηνικές δοκιμές ή και σεισμούς. Οι αισθητήρες του συστήματος είναι ικανοί να καταγράψουν ακόμη και μικρότερης έντασης γεγονότα όπως η πρόσκρουση ενός αεροσκάφους του μεγέθους ενός Boeing 777 στο έδαφος ή στη θάλασσα.

Ταϊλάνδη:  «Δεν δώσαμε σημασία»

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Ταϊλάνδης ότι τα στρατιωτικά ραντάρ της εντόπισαν ένα αεροσκάφος που πιθανόν να είναι το αγνοούμενο Boeing αλλά δεν μοιράστηκαν την πληροφορία με τη Μαλαισία, επειδή δεν της ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας είπε ότι λίγα λεπτά μετά την υποτιθέμενη διακοπή των τηλεπικοινωνιών από το Boeing, τα ραντάρ «είδαν» ένα αεροσκάφος να στρέφεται προς τον κόλπο της Μάλακας. Ερωτηθείς για ποιο λόγο, εδώ και 11 μέρες δεν είχαν ενημερώσει τις αρχές της Μαλαισίας, απάντησε ότι η αρχική αίτηση της Μαλαισίας για βοήθεια «δεν ήταν σαφής». Δικαιολογήθηκε ότι το άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφος δεν μπήκε στον εναέριο χώρο της Ταϊλάνδης: «Δεν δώσαμε σημασία στο γεγονός». 

www.thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα